Wat is Website Usability?

Website usability is het gebruiksvriendelijk maken van uw website. Bezoekers kunnen hierdoor gemakkelijk vinden waar ze naar op zoek zijn en de geboden informatie sluit aan op hun vragen en behoeften.

Wanneer een bezoeker moeite moet doen om zijn doel te bereiken, is de kans groot dat hij afhaakt en een andere website bezoekt. Bovendien zijn tevreden bezoekers geneigd om vaker terug te komen. Een gebruiksvriendelijke website heeft dus een sterke invloed op het aantal conversies, zoals verkopen of offerte-aanvragen.

Wat kan ik als bedrijf met Website Usability bereiken?

Het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid wordt vaak ten onrechte gezien als ‘een goede daad’ voor uw bezoekers. Maar tevreden bezoekers leveren simpelweg meer op! Ze kopen meer en komen ook vaker terug voor een vervolgaankoop. Door uw website op een paar punten aan te passen, zijn al vaak grote verbeteringen in het aantal conversies te bereiken. Het voordeel van usability is dat het om structurele verbeteringen gaat. Eén goede aanpassing levert continu resultaat op. Bovendien is het resultaat direct te merken.

Door al in de ontwerpfase rekening te houden met usability, kunt u veel kosten besparen. Het kost namelijk meer tijd, geld en moeite om achteraf nog aanpassingen te moeten doen, die u ook gelijk bij de ontwikkeling van de website in had kunnen bouwen. Wacht dus niet met testen en advies totdat de website live is!

Wat houdt de dienst Website Usability in?

Wij bekijken op welke manieren we de website kunnen verbeteren, zodat er meer conversies gerealiseerd worden. Dit is mogelijk door de adviezen van onze experts, maar ook door middel van het testen van de website onder gebruikers. De uiteindelijke adviezen kunnen betrekking hebben op uiteenlopende aspecten van de site, zoals de teksten, beeldmateriaal, het bestelproces, de lay-out en de navigatie.

Voor u als klant levert dit altijd verrassende inzichten op. De eigenaars en ontwikkelaars van een website denken vaak dat dingen logisch zijn, omdat ze zelf de website zo goed kennen en meer ervaring met computers en internet hebben dan de gemiddelde persoon. Maar in praktijk blijkt dit ontzettend tegen te vallen!

Wij houden de klant een spiegel voor en kunnen met een ‘frisse blik’ naar de website kijken. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Usability Analyse
  • Usability Testen
  • Workshop Website Usability