12 februari 2008

LinkedIn is in Nederland hét social network om zakelijke contacten te onderhouden. Steeds meer professionals gebruiken het netwerk als middel om bestaande contacten te onderhouden en nieuwe contacten te leggen. Na het aanmaken van een profiel kun je als gebruiker op vele manieren invulling geven aan je profiel. Hieronder staan tien tips waarmee je de kwaliteit van jouw LinkedIn profiel aanzienlijk kunt verbeteren.

Waar moet ik beginnen?
Klik op de link Accounts & Settings nadat je bent ingelogd. Deze bevindt zich helemaal bovenaan de pagina. De rest wijst zich vanzelf

1. My Profile Photo

Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Voor optimale kwaliteit kun je het beste zelf een afbeelding van 80 bij 80 pixels maken en uploaden.

2. Public Profile ?

Standaard krijgt ieder profiel een betekenisloze URL toegewezen (bijvoorbeeld www.linkedin/in/g7bs8733). Door de letter- en cijferbrij aan het eind te wijzigen kan een persoonlijke en herkenbare URL gecreëerd worden. Mijn voorkeur gaat uit naar het gebruik van voor- en achternaam.

3. Public Profile ??

Verder kun je op de Pubic Profile pagina aangeven welke informatie zichtbaar is in jouw publieke profiel. Bezoekers die niet behoren tot jouw directe netwerk zien je profielpagina op deze manier.

4. Contact Settings

Onder het kopje opportunity preferences kun je aangeven op welke manier je gebruik maakt van het netwerk. Als je niet door recruiters benaderd wil worden kun je dit hier aangeven. Laat dan de onderdelen career opportunities en job inquiries leeg.

5. Questions and Answers

Het is interessant om de optie Yes, show Q&A from my 1st and 2nd degree network aan te vinken. Hierdoor wordt je op de hoogte gehouden van alle vragen en antwoorden die jouw connecties stellen en beantwoorden in de Answers sectie.

6. Email Addresses

Het is mogelijk om meerdere emailadressen toe te voegen aan een account. Hierdoor is het voor bekenden gemakkelijker om iemand als connectie toe te voegen. Wel moet er één emailadres als primair worden opgegeven. Zorg ervoor dat dit géén zakelijk emailadres is! Mocht je onverhoopt geen toegang meer hebben tot je zakelijke email dan kun je ook niets meer met je profielpagina als je deze wil wijzigen.

7. Profile views

Hier kun je de zichtbaarheid van je surfsporen instellen. Binnen LinkedIn kun je namelijk zien wie jouw profiel heeft bekeken. Stel jezelf de volgende vraag: “Hoeveel persoonlijke informatie mag de eigenaar van een door mij bezochte profielpagina van mij weten?”

8. Additional info

Na het openen van het Profile pagina kun je de inhoud van je profiel wijzigen. De mogelijkheid om websites toe te voegen kan vanuit zoekmachine optimalisatie oogpunt interessant zijn. Op het blog van Wiep.net – de Nederlands link building expert – wordt precies beschreven hoe je dit aanpakt.

9. Interests

Onder het kopje Interests kun je al je interesses invullen. Als mensen binnen LinkedIn zoeken op een van jouw interesses verschijn jij in de zoekresultaten. Bedenk dus welke zoekwoorden gebruikt gaan worden als gebruikers op zoek zijn naar expertise die jij aanbiedt!

10. Personal branding

Gebruik je persoonlijke LinkedIn URL op blogs, forums en andere social networks zoals bijvoorbeeld Hyves. En verwerk je persoonlijke LinkedIn URL in je emailfooter of onderteken een email bijvoorbeeld zo, Michiel de Nijs.

Written by Michiel de Nijs

36 reacties op “10 tips om je LinkedIn Profiel te optimaliseren”

 1. jeroen zegt:

  ik wil mijn primaire email adres bij linked in veranderen. wie kan mij vertellen waar ik dit doe?

  thanks!

 2. Michiel de Nijs zegt:

  Nadat je ingelogt bent klik je op “settings”, deze tekstlink staat rechtsbovenaan de pagina.

  Onder de kolom “Personal information” klik je op de link “Email Addresses”.

  Selecteer nu het e-mailadres dat je als primair wil instellen en klik op de knop “Make primary”.

 3. Claire zegt:

  Ik heb een oude account en een verbeterde. Ik wil de oude verwijderen via settings. Maar als ik naar die oude LinkedIn profiel ga en dan naar settings kom ik toch op de settings van de goede dus ik weet niet hoe ik nu die oude kan sluiten…

  Groetjes,

  Claire

 4. Michiel de Nijs zegt:

  De reden dat je niet binnen de juiste settings pagina komt heeft denk ik te maken met jouw login gegevens die jouw browser onthoudt.

  Om dit op te lossen klik je op “Sign out”, rechts bovenaan de pagina. Hierna log je in met jouw oude account gegevens. Nu zou het wel moeten lukken om je account te verwijderen.

 5. chris van vlijmen zegt:

  Je geeft de tip: verwerk je persoonlijke LinkedIn URL in je emailfooter of onderteken een email bijvoorbeeld zo, Michiel de Nijs.

  Kun je mij vertelen hoe ik dit moet doen.

 6. Michiel de Nijs zegt:

  Dag Chris,

  LinkedIn heeft op haar website een aparte sectie ingericht waar je gemakkelijk een e-mailfooter kunt aanmaken. De url naar deze pagina is:http://www.linkedin.com/signature?display=. Mocht deze link niet werken dan kun je de link ‘Tools’ onderaan de website aanklikken als je bent ingelogd.

  Veel succes ermee!

 7. Ik wil een verandering aanbrengen bij het kopje PAST. Daar staat nu twee keer hetzelfde…hoe kan ik dat doen?

  Groeten,

  Elisabeth

 8. Miranda zegt:

  Ik wil graag 2 profielen samenvoegen. Is dat mogelijk? En zo ja kan iemand mij vertellen hoe ik dat moet doen?

  Gr. Miranda

 9. Michiel de Nijs zegt:

  Het samenvoegen van profielen is niet mogelijk. Mijn advies is om alle contacten binnen het account dat je wil verwijderen een bericht te sturen met de vraag of zij zich willen aanmelden voor jou nieuwe account.

 10. Henriette zegt:

  Ik wil een verandering aanbrengen bij het kopje PAST en EDUCATION. Kan iemand mij vertellen hoe ik dat moet doen?

  Gr. Henriette

 11. Jakomiena zegt:

  Hoi,

  Mijn LinkedIn profiel is niet terug te vinden onder mijn naam op Google.Ik wil dat wel. Kun jij me misschien vertellen welke instellingen ik moet veranderen in mijn LinkedIn account? Tot slot, hoe kom ik aan de LinkedIN applicatie. Wil deze graag in CV of onder e-mail zetten.
  Alvast dank!

 12. Walter zegt:

  Hallo Chris, dank voor je goede tips. Zeer bruikbaar. Ik heb een lijst met opleidingen opgevoerd op datum volgorde. Ik wil eigenlijk de belangrijkste bovenaan hebben (op plaats 1-3). Hoe kan ik dat voor elkaar krijgen?

  alvast dank

  Walter

 13. Giena Werkman zegt:

  Mijn LinkedIn profiel is niet terug te vinden onder mijn naam op Google.Ik wil dat wel. Kun jij me misschien vertellen welke instellingen ik moet veranderen in mijn LinkedIn account

 14. Margot zegt:

  Chris, weet jij hoe je je de extensie bij het public profile kunt veranderen in pub (ipv in). Want dan kun je kennelijk bijv. een streepje tussen je voor- en achternaam zetten waardoor je beter vindbaar bent. Dat kan bij het in/etc niet.

 15. Marcel Vergonet zegt:

  Jullie en meerdere website’s zeggen dat het interessant is om “Yes, show Q&A from my 1st and 2nd degree network” aan te vinken. Ik zou graag willen weten waar ik dat kan doen.. Ik zoek me namelijk suf! ;))

 16. Dick de Boom zegt:

  In mijn profiel staan al mijn functies en nevenfuncties. Hoe kan ik de volgorde wijzigen. Ik wil nl de belangrijkste bovenaan en de minst belangrijkste onderaan. Hoe kan ik dat doen?

 17. Ton Bongers zegt:

  Ik heb mijn primaire emailadres gewijzigd, maar krijg nog steeds mails op mijn oude email adres. Dit adres heb ij verwijderd uit linkedin. Hoe kan dit?

 18. Tim Duppen zegt:

  Hoi Michiel,

  Bedankt voor de tips, je kan ook nog je website naam in je profiel veranderen van “company name” in de naam van je bedrijf.

 19. Edith van Middelkoop zegt:

  Ik heb twee profielen, zo is gebleken. ik wil die graag samenvoegen. Hoe kan ik dat doen?

 20. Myrna van Ballekom zegt:

  Beste Edith,

  Ik denk dat het helaas niet mogelijk is om twee accounts samen te voegen, dus het is verstandig om je contacten over te zetten naar één account. Zie ook https://help.linkedin.com/app/answers/detail/a_id/46/kw/two%20accounts

 21. peter zegt:

  Mocht je 2 profielen op LinkedIn hebben, en je wilt 1 verwijderen dan lees je hier hoe dat moet: http://www.b2bcontact.nl/magazine/twee-profielen-op-linkedin

  Succes!

 22. simon zegt:

  na het toevoegen van een tweede emailadres ontvang ik geen conformation mail.
  Weet iemand hoe dat kan?
  Wat doe ik verkeerd of vergeet ik?

 23. Wijnand zegt:

  Ik heb een vraag over de zoekfunctie op LinkedIn.
  Ik heb op mijn werk een account aangemaakt voor een kandidaat, maar:

  Als ik zoek met een zoekterm via ‘people’ met de zoekbalk rechtsboven, krijg ik ook daadwerkelijk veel personen als resultaten. Vandaag maakte ik een account aan voor iemand die ik wilde helpen met LinkedIn: als ik op dezelfde manier zoek via ‘people’, krijg ik alleen namen van bedrijven en banen, geen personen om uit te nodigen.

  Weet iemand hoe ik dat verander (met instellingen of iets dergelijks)?

 24. anoniem zegt:

  Ik wil graag mijn emailadres zichtbaar maken op mijn profiel. Alleen zie ik nergens een mogelijkheid om deze in te vullen.

 25. Ron van der Wens zegt:

  Ik heb een poll aangemaakt in een group. Daarna de poll-applicatie toegevoegd aan mijn homepage.
  Hoe krijg ik deze poll te zien bij “Polls you created”. Verder is er al gereageerd op mijn poll. Hoe kom ik bij de resultaten (grafiekjes e.d.)?

 26. Anoniem zegt:

  Als ik kijk op mijn profiel via een connectie van mij, dan zie ik bij mezelf een heel oud emailadres staan. Als ik bij mijn primaire emailadres kijk zie ik daar mijn huidige emailadres staan. Ik kan nergens herleiden waar mijn oude emailadres staat. Heeft iemand enig idee waar ik nog op een ander plek emailadressen kan hebben opgeslagen?

 27. RC zegt:

  Vraag, als ik mijn naam intik in google, zie ik mijn gehele linkedin profiel met alle gegevens van werkgevers/functie omschrijving etc. Ik wil dit graag zsm weg hebben van google. yatedo.fr heeft al deze gegevens overgenomen van linkedin en ook deze staan onder mijn naam op google openbaarlijk. Hoe kan ik dit uitschakelen?

 28. amin zegt:

  ik wil min advertie verwijder

 29. […] draagt hieraan bij. Met alle online netwerken zoals Twitter, Youtube, Facebook en niet te vergeten LinkedIn is het veel gemakkelijker om in kaart te brengen wie er in jouw netwerk zit. Vooral LinkedIn, […]

 30. Henk vd Broeke zegt:

  Hoe kan ik iemand uitnodigen, zoek me suf….

 31. nadin zegt:

  hallo

  ik heb een linkedin profiel aangemaakt, maar als ik me naam op google intik om me gegevens oftewel me profiel op te halen, lukt t niet.. wat moet ik doen om mijn linkedin profiel via google op te kunnen halen, of terug te kunnen vinden..
  alvast bedankt

 32. Ik heb een fout in mijn profiel staan. Hoe verder ik snel een dubbele content?

 33. De vraag was hoe verwijder ik een dubbele content?

 34. Marga Stroomer zegt:

  Leuk zo’n rijtje opbouwen via Google! Thanxxx mr. Google?

  Ik kan momenteel niet reageren op Linkedin. Ik heb een rijtje dames en heren naast mijn profiel staan. Een daarvan heeft mij boze privemails gestuurd en een is meestal op de achtergrond aanwezig. Kan ik zelf personen actief uit deze rij verwijderen?

 35. Marga Stroomer zegt:

  Ik wil graag een nieuw profiel aanmaken (naar aanleiding van mijn eigen persoonlijke groei ontwikkeling) maar wil mijn oude profiel graag laten staan.

  Wie was ik toen ik met linkedin begon in oktober vorig jaar en wie ben ik nu (einde studieperiode).

  Kan ik beide profielen met elkaar laten linken?

 36. Klaas Heek zegt:

  Ik wil mijn profielfoto uploaden, maar het lukt niet.
  Ik heb op mijn foto geklikt (foto wijzigen), maar er gebeurt niets. Wie helpt mij?

Geef een reactie