Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

301 Redirect in .htaccess, PHP en IIS

Door: Redactie

Geschatte leestijd: 2 minuten

Eerder dit jaar heb ik een artikel geschreven over het effectief lanceren van een nieuwe website zonder daarbij de huidige posities en bezoekers te verliezen. In het artikel ben ik kort ingegaan op redirects. Nu wil ik in dit artikel je wat meer vertellen over redirects en op welke wijze je deze allemaal kan instellen.

301 Redirect

Er zijn verschillende soorten redirects maar de redirect die het meeste aandacht krijgt en ook de meest belangrijke is voor SEO is de 301 redirect. De 301 redirect is een permanente redirect en zal de linkwaarde van de oude pagina of het domein grotendeels doorsturen. Wanneer je deze niet instelt of gebruik maakt van een verkeerde redirect (bijvoorbeeld een 302, tijdelijke redirect) is de kans groot dat eerder behaalde resultaten zullen wegvallen.

Een redirect is in te stellen van domein naar domein (nieuwe URL) maar ook gewoon binnen een domein.

301 Redirect in . htaccess

Een 301 redirect is in te stellen in de .htaccess. De meest eenvoudige manier is om voor iedere redirect die je wilt doorvoeren een aparte redirect regel in te stellen. Dit kan door de volgende regel aan te passen en te plaatsen in de .htaccess:

Redirect 301 /oude-pagina.php https://www.domein.nl/nieuwe-pagina.php

Belangrijk is hierbij dat bij de oude locatie er geen domein wordt vernoemd maar alleen wat achter het domein staat. Bij de nieuwe locatie dient de hele nieuwe URL er komen te staan.

Wanneer je een nieuwe website hebt kan ik me voorstellen dat het opstellen van aparte regels per redirect veel werk is. Het is ook mogelijk om via een RewriteRule een grote groep redirects door te voeren.

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([^.:]+.)*oud-domein.nl.?(:[0-9]*)?$ [NC]
RewriteRule ^/(.*)$ https://www.nieuw-domein.nl/$1 [R=301,L]

301 Redirect in PHP

Naast de veel gebruikte methode om een redirect uit te voeren via de .htaccess is het ook mogelijk om de redirect door te voeren in PHP. Dit gebeurt dan op de pagina die geladen wordt. Dus mocht je de pagina willen verwijderen uit je systeem kan deze optie niet gebruikt worden.

Zet de volgende code op de oude pagina (www.domein.nl/oude-pagina.php).

301 Redirect in IIS

Wanneer je website draait op een IIS (Windows) server dan gaat het instellen van een 301 redirect net iets anders. Hiervoor dien je de volgende 5 stappen te volgen.

 1. Open Internet Services Manager en klik met de rechter muisknop op het bestand dat je wilt redirecten en ga naar de tab ‘Home Directory’.
 2. Selecteer de optie ‘A redirection to a URL’.
 3. Type de nieuwe locatie in.
 4. Vink ‘The exact URL entered abov’ en ‘A permanent redirection for this resource’ aan.
 5. Klik vervolgens op ‘Apply’.

Overige 301 Redirects

Er zijn nog meerdere mogelijkheden voor het doorvoeren van een 301 redirect. Een duidelijke uitleg hierover is te vinden op Metatags.nl, maar let wel op dat niet alle manieren van redirecten de waarde van de oude locatie doorgeven aan de nieuwe locatie. Mijn advies is wanneer mogelijk gebruik te maken van bovengenoemde manieren.

Limiet op het aantal 301 Redirects?

Er is geen limiet op de aantallen redirects die verwijzen van de oude locatie naar de nieuwe locatie van de website. Wel zit er een ‘limiet’ op het aantal redirects die geschakeld zijn, want een zoekmachine stopt na een aantal keer te zijn doorgestuurd met een redirect. Het is goed wanneer je een redirect van een pagina instelt om te kijken of je ook een oude redirect moet aanpassen.

Bijvoorbeeld:

 • Pagina A verwijst naar Pagina B.
 • Er komt een Pagina C.
 • FOUT: Pagina A verwijst naar Pagina B en Pagina B verwijst naar Pagina C.
 • GOED: Pagina A en Pagina B verwijzen naar pagina C.

Hopelijk kun je op basis van dit artikel aan de slag met het goed instellen van je 301 redirects. We zijn heel benieuwd naar hoe anderen hier mee omgaan. Deel je ervaringen of vragen in de comments!

Discussie- 21 reacties

Marc

24 januari 2013, 11:22

Is het mogelijk om een 301 redirect op basis van htacces in te stellen wanneer de pagina bezocht wordt door een mobile device EN je in de htacces kan instellen welke dekstop pagina naar welke mobiele pagina moet worden doorverwezen? Dus niet elke pagina naar de home pagina maar elke pagina naar een aparte pagina?

Reageer hier op

  Axel

  28 januari 2013, 14:25

  Beste Marc,

  Er zijn verschillende manieren om een 301 redirect in te stellen in de .htaccess naar mobiel. Dit kan via HTTP_ACCEPT en HTTP_USER_AGENT. Echter geeft Google hierin een ander advies. Zij geven het advies om het via een HTTP redirect te doen zodat je de ‘Vary HTTP header’ meegestuurd kan worden. De ‘Vary HTTP header’ geeft aan dat je met verschillende varianten werkt en de Googlebot kan hierdoor je website beter begrijpen.

  Je zou dus het volgende in de header van je website kunnen zetten:

  Om op deze wijze een redirect in te stellen naar de juiste pagina in plaats van de homepage is inderdaad de ideale situatie maar kan ik je helaas niet helpen.

Jonas

3 februari 2013, 14:23

Ha Axel,

dank voor je informatie! Ik heb een vraag over de 301’s die jij wellicht kan beantwoorden. Ik ben bezig om 1 (wordpress) site te redirecten naar een ander (ook wordpress). Als ik de gewone htaccess code gebruik dan krijg ik het volgende: oudesite.nl/pagina1 –> nieuwesite.nl/pagina1. Maar ik wil een redirect zoals deze: oudesite.nl/pagina1 –> nieuwesite.nl Dus niet met /pagina1 erachter. Op dit moment redirecten mijn oude pagina’s naar de nieuwe maar er komt automatisch /blabla achter de url van de nieuwe pagina te staan welke ik niet op mijn nieuwe site gebruik. Wat resulteert in heel veel 404 pagina’s.

Heb jij een oplossing hiervoor?

Reageer hier op

Axel

18 februari 2013, 14:17

Hi Jonas,

Ik denk dat je gebruik maakt van een RewriteRule waarbij je op het einde $1 hebt staan waardoor de oude variabele wordt meegenomen waar het eigenlijk alleen een $ moet zijn. Maar het is lastig uit te leggen via het blog, misschien je mij of Easy een DM sturen via Twitter met je e-mailadres of een bericht sturen naar info@easy.nl t.a.v. Axel van der Veen. Dan kan ik je verder helpen.

Gr-Axel

Reageer hier op

Jonas

22 februari 2013, 13:10

Dank Axel. Ik heb je gemaild!

Reageer hier op

Klaus Siebert

6 mei 2014, 09:56

Hallo, Ik heb een 3 talige website. (www.sdtours.net) Talen Duits,Nederlands en Engelse worden beheerd met qtranslate plugin. Werkt prima. Nu is het zo dat ik voor de Duitse taal een aparte website heb gebouwd (www.sdtours.de) en ik graag een redirect zou willen zetten op bezoekers die Duits kiezen. Wil een 301 redirect wegens het behouden van de tot nu toe opgebouwde ranking in Google. Ik heb zelf niet zo veel verstand van zaken om daar zelf iets op te bedenken. Heb wel binnen qtranslate naar een mogelijkheid gezocht, maar die bestaat volgens mij niet. Heb ook een redirect plugin geprobeerd, maar die gaat de gehele website redirecten en niet enkel het Duits. Is er een mogelijkheid om dit via Mod_rewrite of .htaccess Alvast bedankt voor de hulp!!

Reageer hier op

  Erik

  6 mei 2014, 10:33

  Hallo Klaus,

  Kan je het niet oplossen door in je .htaccess bestand de volgende tekst te plaatsen?


  RewriteEngine on
  # Doorleiden Duitse bezoekers
  RewriteCond %{REQUEST_URI} "/de/"
  RewriteRule ^de/(.*) https://www.sdtours.de/$1 [L]

  Je stuurt dan alle pagina’s die achter /de/ staan door naar de duitse versie. Ik zie alleen dat je Nederlandse pagina titels gebruikt en die wil je mogelijk nog optimaliseren.

  Groet,
  Erik

David

20 mei 2014, 08:44

Hallo Axel, bedankt voor je artikel. Ik heb de volgende vraag: ik wil website A doorverwijzen naar website B. Hierbij wil ik een aantal categoriepagina’s van A met alle onderliggende producten en pagina’s in een keer doorverwijzen naar gerelateerde categoriepagina’s van B. Productpagina’s van A worden dus ook naar Categorie van B gestuurd. Voorbeeld: domeinA.nl/categorieX/… domeinA.nl/categorieX/product0001 (deze wil ik niet specifiek hoeven te noemen) domeinA.nl/categorieX/product0002 (deze wil ik niet specifiek hoeven te noemen) etc naar domeinB.nl/categorieY/ Daarnaast wil ik dat alle overige/minder belangrijke pagina’s op A in een keer naar de homepage van B worden doorgestuurd. Hoe ziet dit er in .htaccess uit? Vriendelijke groet, David van Beek

Reageer hier op

  Erik

  20 mei 2014, 09:13

  Hallo David,

  Let op dat de inhoud van je .htaccess kan bestaan uit veel meer regels. Onderstaande oplossing moet je dus ergens verwerken in je .htaccess bestand. Als je verder niets meer doet met domeinA dan kan het bovenaan, anders zul je moeten onderzoeken waar de code precies moet komen te staan.

  Met de volgende regels stuur je alles uit categorieX naar de root van categorieY en de rest van de website naar de homepage van domeinB. Deze code plaats je op domeinA.

  RewriteEngine on
  RewriteRule ^categorieX/(.*) domeinB.nl/categorieY/? [R=301,L]
  RewriteRule ^ domeinB.nl/ [R=301,L]

  Groet, Erik

  David van Beek

  30 mei 2014, 15:25

  Te gek Marc,

  ik ga er mee aan de slag!

  David

  13 juni 2014, 14:58

  Hi Marc,

  bedankt voor je antwoord, het is gelukt! Nu heb ik een ander punt. Wat als ik DomeinA naar DomeinB wil verwijzen met de volgende situatie: Beide domeinen hebben dezelfde pagina’s, alleen de mappenstructuur in de urls is anders. A heeft bijvoorbeeld /pages/producten/categoryX.php en B heeft /pages/categoryX.php.
  Kan ik met één regel al deze pagina’s individueel in een keer van DomeinA naar DomeinB doorwijzen?

  Vriendelijke groet David

  David

  13 juni 2014, 15:18

  Sorry, Axel bedoel ik, ik was in de war met de foto bovenaan de comments 😉

pascal

1 december 2014, 12:17

Ik ben al uren aan het zoeken naar een oplossing, maar kom er niet uit. Ik had een statische website in dreamweaver en heb deze omgezet naar een wordpress site. De bedoeling is om van de oude html pagina’s een 301 redirect te maken naar de nieuwe pagina’s.
En heb nu de melding:500 Internal Server Error.
Kan jij me misschien helpen. Ik had het uitgetest met enkele pagina’s en het werkte. Nu ik alle pagina’s heb toegevoegd, is de Error gekomen.
Mijn htacces ziet er als volgend uit:
# BEGIN WordPress

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ – [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]

# END WordPress
Redirect 301 /accommodaties.html /accommodaties/
Redirect 301 /Hotels.html /accommodaties/hotels/
Redirect 301 /Hotelsmeer.html /accommodaties/hotels/
Redirect 301 /vakantiehuizen.html /accommodaties/vakantiehuizen/
Redirect 301 /vakantiehuizenmeer.html /accommodaties/vakantiehuizen/
Redirect 301 /vakantieparken.html /accommodaties/vakantieparken/
Redirect 301 /campings.html /accommodaties/campings/
Redirect 301 /campingsmeer.html /accommodaties/campings/
Redirect 301 /appartementen.html /accommodaties/appartementen/
Redirect 301 /groepsverblijven.html /accommodaties/groepsverblijven/
Redirect 301 /bed-breakfast.html /accommodaties/bed-breakfast/
Redirect 301 /reisformules.html /reisforumules/
Redirect 301 /zonvakanties.html /reisforumules/zonvakanties/
Redirect 301 /zonvakanties-meer-lezen.html /reisforumules/zonvakanties/
Redirect 301 /wintersport.html /reisforumules/wintersport/
Redirect 301 /autovakanties.html /reisforumules/autovakanties/
Redirect 301 /autovakantie-meer.html /reisforumules/autovakanties/
Redirect 301 /citytrip.html /reisforumules/citytrip/
Redirect 301 /citytrip-meer-lezen.html /reisforumules/citytrip/
Redirect 301 /vliegvakanties.html /reisforumules/vliegvakantie-naar-de-zon-en-verre-bestemmingen/
Redirect 301 /vliegtickets.html /reisforumules/online-vliegtickets-boeken/
Redirect 301 /rondreizen.html /reisforumules/rondreizen/
Redirect 301 /actievevakanties.html /reisforumules/actieve-avontuurlijke-en-originele-vakanties-voor-jong-en-oud/
Redirect 301 /DisneylandParijs.html /reisforumules/disneyland-parijs/
Redirect 301 /Disnyeland-Parijs-meer-lezen.html /reisforumules/disneyland-parijs/
Redirect 301 /lastminutes.html /reisforumules/aanbieders-last-minutes/
Redirect 301 /lastminutes-meer-lezen.html /reisforumules/aanbieders-last-minutes/
Redirect 301 /verrereizen.html /reisforumules/verre-reizen/
Redirect 301 /excursiereizen.html /reisforumules/excursiereizen/
Redirect 301 /allinclusivevakanties.html /reisforumules/all-inclusive-reizen-zijn-vaak-voordeliger-dan-gewone-reizen/
Redirect 301 /avontuurlijkereizen.html /reisforumules/aanbieders-avontuurlijke-reizen/
Redirect 301 /avontuurlijkereizen-meer.html /reisforumules/aanbieders-avontuurlijke-reizen/
Redirect 301 /flydrive.html /reisforumules/flydrive/
Redirect 301 /luxevakanties.html /reisforumules/luxe-vakanties/
Redirect 301 /singlereizen.html /reisforumules/single-reizen/
Redirect 301 /wandelvakanties.html /reisforumules/wandelvakanties/
Redirect 301 /wandelvakanties-meer.html /reisforumules/wandelvakanties/
Redirect 301 /weekendjeweg.html /reisforumules/weekendjeweg/
Redirect 301 /wellnessvakantie.html /reisforumules/wellness-vakantie/
Redirect 301 /dagje-uit.html /reisforumules/een-dagje-uit-hoeft-niet-duur-te-zijn/
Redirect 301 /familievakanties.html /reisforumules/familievakanties/
Redirect 301 /familievakanties-meer-lezen.html /reisforumules/familievakanties/
Redirect 301 /individuelereizen.html /reisforumules/individuele-rondreizen/
Redirect 301 /eenoudervakanties.html /reisforumules/eenoudervakanties/
Redirect 301 /vakantie-met-huisdieren.html /reisforumules/op-vakantie-met-je-huisdier/
Redirect 301 /jongerenreizen.html /reisforumules/jongerenreizen/
Redirect 301 /busreizen.html /reisforumules/met-de-bus-op-vakantie/
Redirect 301 /busreizen-meer-lezen.html /reisforumules/met-de-bus-op-vakantie/
Redirect 301 /cruises.html /reisforumules/aanbieders-cruises/
Redirect 301 /cruises-meer-lezen.html /reisforumules/aanbieders-cruises/
Redirect 301 /duikvakanties.html /reisforumules/duikvakanties-op-erg-mooie-plekken/
Redirect 301 /fietsvakanties.html /reisforumules/fietsvakanties/
Redirect 301 /fietsvakantie-meer-lezen.html /reisforumules/fietsvakanties/
Redirect 301 /golfvakanties.html /reisforumules/golfvakanties/
Redirect 301 /groepsrondreizen.html /reisforumules/groepsrondreizen/
Redirect 301 /groepsreizen-meer-lezen.html /reisforumules/groepsrondreizen/
Redirect 301 /natuurreizen.html /reisforumules/natuurreizen/
Redirect 301 /treinreizen.html /reisforumules/reizen-met-de-trein/
Redirect 301 /reismateriaal.html /reismaterialen/
Redirect 301 /html/allemaandaanbiedingen.html /category/maand-aanbieding/
Redirect 301 /aanbiedingen.html /aanbiedingen/
Redirect 301 /wintervakantiespecial.html /aanbiedingen/wintervakantiespecial/
Redirect 301 /html/AANBIEDINGENVLIEGVAKANTIESEN-TICKETS.html /aanbiedingen/aanbiedingen-en-acties-vliegvakanties-en-tickets/
Redirect 301 /html/AANBIEDINGENZONVAKANTIES.html /aanbiedingen/aanbiedingen-en-acties-zonvakanties/
Redirect 301 /html/AANBIEDINGENWINTERSPORT.html /aanbiedingen/aanbiedingen-en-acties-wintersportvakanties/
Redirect 301 /html/AANBIEDINGENALLROUNDTOUROPERATOR.html /aanbiedingen/aanbiedingen-en-acties-allround-touroperators/
Redirect 301 /html/AANBIEDINGENAUTOVAKANTIES.html /aanbiedingen/aanbiedingen-en-acties-autovakanties/
Redirect 301 /html/AANBIEDINGENVAKANTIEHUIZENENBUNGALOWPARKEN.html /aanbiedingen/aanbiedingen-en-acties-vakantiehuizen-en-vakantieparken/
Redirect 301 /html/AANBIEDINGENSTEDENTRIPSENWEEKENDJEWEG.html /aanbiedingen/aanbiedingen-en-acties-stedentrips-en-weekendje-weg/
Redirect 301 /html/AANBIEDINGENCAMPINGVAKANTIES.html /aanbiedingen/aanbiedingen-en-acties-campingvakanties/
Redirect 301 /html/AANBIEDINGENACTIEVEENAVONTUURLIJKEVAKANTIES.html /aanbiedingen/aanbiedingen-en-acties-actieve-en-avontuurlijke-vakanties/
Redirect 301 /html/AANBIEDINGENHOTELS.html /aanbiedingen/aanbiedingen-en-acties-hotels/
Redirect 301 /html/AANBIEDINGENARRANGEMENTEN.html /aanbiedingen/aanbiedingen-en-acties-arrangementen/
Redirect 301 /html/AANBIEDINGENVERREREIZEN.html /aanbiedingen/aanbiedingen-en-acties-verre-reizen/
Redirect 301 /html/AANBIEDINGENJONGERENREIZEN.html /aanbiedingen/aanbiedingen-en-acties-jongerenreizen/
Redirect 301 /html/AANBIEDINGENCRUISES.html /aanbiedingen/aanbiedingen-en-acties-cruises/
Redirect 301 /html/AANBIEDINGENREISMATERIAAL.html /reismaterialen/
Redirect 301 /reisinformatie.html /reisinformatie-en-tips/
Redirect 301 /Checklist.html /reisinformatie-en-tips/checklist/
Redirect 301 /Hebt-u-aan-alles-gedacht.html /reisinformatie-en-tips/het-is-eindelijk-zover/
Redirect 301 /betalen-buitenland.html /reisinformatie-en-tips/betalen-buitenland/
Redirect 301 /Reisapotheek.html /reisinformatie-en-tips/reisapotheek/
Redirect 301 /Reizen-kost-geld.html /reisinformatie-en-tips/reizen-kost-geld/
Redirect 301 /autoverhuur.html /reisinformatie-en-tips/autoverhuur/
Redirect 301 /autoverhuur-meer-lezen.html /reisinformatie-en-tips/autoverhuur/
Redirect 301 /Verkeersinformatie.html /reisinformatie-en-tips/verkeersinformatie/
Redirect 301 /reismarkt.html /reisinformatie-en-tips/reismarkt/
Redirect 301 /Checklist-huisdier.html /reisinformatie-en-tips/checklist-met-je-huisdier-op-vakantie/
Redirect 301 /Reistips-hond.html /reisinformatie-en-tips/reistips-voor-u-en-uw-hond/
Redirect 301 /Invoereisen.html /reisinformatie-en-tips/invoereisen/
Redirect 301 /Reisdocumenten.html /reisinformatie-en-tips/reisdocumenten-internationaal-reispas-identiteitskaart-en-visum/
Redirect 301 /nuttigelinks.html /reisinformatie-en-tips/nuttige-links-met-veel-reisinformatie/
Redirect 301 /Gezondheidsbepalingen.html /reisinformatie-en-tips/gezondheidsbepalingen/
Redirect 301 /douanebepalingen.html /reisinformatie-en-tips/douanebepalingen/
Redirect 301 /FoutVliegticketBoeken.html /reisinformatie-en-tips/fout-bij-het-online-boeken-van-een-vliegticket/
Redirect 301 /luchthavenvervoer.html /reisinformatie-en-tips/aanbieders-luchthavenvervoer/
Redirect 301 /bagage.html /reisinformatie-en-tips/voorschriften-bagage-vliegtuig/
Redirect 301 /geschillencommissie.html /reisinformatie-en-tips/voorschriften-bagage-vliegtuig/
Redirect 301 /garantiefonds.html /reisinformatie-en-tips/garantiefonds-reizen/
Redirect 301 /belgie-info.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/
Redirect 301 /toerisme-belgie/Belgischekust.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/vakantie-aan-de-belgische-kust/
Redirect 301 /toerisme-belgie/Knokke-Heist.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/vakantie-aan-de-belgische-kust/knokke-heist/
Redirect 301 /toerisme-belgie/Zeebrugge.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/vakantie-aan-de-belgische-kust/zeebrugge-een-fijne-familiebadplaats-met-een-prachtig-breed-zandstrand/
Redirect 301 /toerisme-belgie/Blankenberge.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/vakantie-aan-de-belgische-kust/blankenberge-de-gezinsbadplaats/
Redirect 301 /toerisme-belgie/DeHaan.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/vakantie-aan-de-belgische-kust/de-haan-behoort-tot-de-goedkopere-badplaatsen/
Redirect 301 /toerisme-belgie/Bredene.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/vakantie-aan-de-belgische-kust/bredene/
Redirect 301 /toerisme-belgie/Oostende.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/vakantie-aan-de-belgische-kust/oostende-is-de-koningin-der-badsteden/
Redirect 301 /toerisme-belgie/Middelkerke.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/vakantie-aan-de-belgische-kust/middelkerken-een-badplaats-met-een-zeer-breed-strand/
Redirect 301 /toerisme-belgie/Westende.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/vakantie-aan-de-belgische-kust/westende-is-een-kleine-rustige-badplaats-aan-de-belgische-kust/
Redirect 301 /toerisme-belgie/Nieuwpoort.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/vakantie-aan-de-belgische-kust/het-authentieke-vissersstadje-nieuwpoort/
Redirect 301 /toerisme-belgie/Koksijde-Oostduinkerke.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/vakantie-aan-de-belgische-kust/koksijde-oostduinkerke-een-gezellige-vakantieplaats-aan-de-belgische-kust/
Redirect 301 /toerisme-belgie/DePanne.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/vakantie-aan-de-belgische-kust/badplaats-de-panne/
Redirect 301 /toerisme-belgie/Ardennen.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/wandelen-in-de-ardennen/
Redirect 301 /toerisme-belgie/Historischesteden.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/historische-steden/
Redirect 301 /toerisme-belgie/Antwerpen.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/historische-steden/antwerpen-is-een-van-de-populairste-steden-van-belgie/
Redirect 301 /toerisme-belgie/Gent.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/historische-steden/geniet-in-bruisend-gent-van-de-gezelligheid/
Redirect 301 /toerisme-belgie/Brugge.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/historische-steden/brugge-is-een-van-de-mooiste-middeleeuwse-steden/
Redirect 301 /toerisme-belgie/Brussel.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/historische-steden/er-valt-in-brussel-heel-wat-te-beleven/
Redirect 301 /toerisme-belgie/Mechelen.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/historische-steden/mechelen-is-een-boeiende-gezellige-en-kindvriendelijke-stad/
Redirect 301 /duitsland-info.html /reisinformatie-en-tips/toeristische-informatie-duitsland/
Redirect 301 /frankrijk-info.html /reisinformatie-en-tips/toeristische-informatie-frankrijk/
Redirect 301 /Parijs.html /reisinformatie-en-tips/toeristische-informatie-frankrijk/parijs/
Redirect 301 /Normandie.html /reisinformatie-en-tips/toeristische-informatie-frankrijk/normandie/
Redirect 301 /Cote-dAzur.html /reisinformatie-en-tips/toeristische-informatie-frankrijk/vakantie-aan-de-cote-dazur/
Redirect 301 /Elzas.html /reisinformatie-en-tips/toeristische-informatie-frankrijk/elzas/
Redirect 301 /Bourgogne.html /reisinformatie-en-tips/toeristische-informatie-frankrijk/bourgogne/
Redirect 301 /Hongarije.html /reisinformatie-en-tips/hongarije/
Redirect 301 /toeristische_informatie/Balatonmeer.html /reisinformatie-en-tips/hongarije/het-balatonmeer-het-vakantieparadijs/
Redirect 301 /toeristische_informatie/Budapest.html /reisinformatie-en-tips/hongarije/budapestde-prachtige-ligging-aan-de-donau/
Redirect 301 /toeristische_informatie/Hongaarse_Laagvlakte.html /reisinformatie-en-tips/hongarije/de-hongaarse-laagvlakte/
Redirect 301 /toeristische_informatie/Luxemburg.html /reisinformatie-en-tips/luxemburg-het-groene-hart-van-europa/
Redirect 301 /toeristische_informatie/Oesling_Noord_Luxemburg.html /reisinformatie-en-tips/luxemburg-het-groene-hart-van-europa/oesling-is-het-noordelijke-deel-en-behoort-tot-de-ardennen/
Redirect 301 /toeristische_informatie/Gutland_Zuid_Luxemburg.html /reisinformatie-en-tips/luxemburg-het-groene-hart-van-europa/gutland-mullerthal-of-klein-zwitserland/
Redirect 301 /nederland-info.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-nederland/
Redirect 301 /DeEfteling.html /reisinformatie-en-tips/vakantie-in-nederland/zowel-jong-als-oud-beleeft-in-de-efteling-een-plezante-dag/
Redirect 301 /spanje-info.html /reisinformatie-en-tips/spanje/
Redirect 301 /overons.html /over-ons/
Redirect 301 /html/gebruikersvoorwaarden.html /gebruikersvoorwaarden/
Redirect 301 /contact.html /contact/
Redirect 301 /sitemap.html /sitemap/
Redirect 301 /links.html /reis-vakantielinks/
Redirect 301 /links_algemeen.html /reis-vakantielinks/vakantie-algemeen/
Redirect 301 /links_bed_en_breakfast.html /reis-vakantielinks/bedbreakfast/
Redirect 301 /links_bestemmingen.html /reis-vakantielinks/bestemmingen/
Redirect 301 /links_campings.html /reis-vakantielinks/camping/
Redirect 301 /links_overige.html /reis-vakantielinks/overige/
Redirect 301 /links_reisinformatie.html /reis-vakantielinks/reisinfo/
Redirect 301 /links_vakantie.html /reis-vakantielinks/vakantie/
Redirect 301 /links_vakantiehuizen.html /reis-vakantielinks/vakantiewoningen/
Redirect 301 /links_vakantieparken.html /reis-vakantielinks/bungalowpark/
Redirect 301 /links_vakantieportals.html /reis-vakantielinks/vakantieportals/
Redirect 301 /cadeaubon.html /cadeaubon-voor-hem-haar/
Redirect 301 /html/nieuwtjesenweetjes.html /nieuwtjes-en-weetjes/
Redirect 301 /html/Brochures.html /brochures/
Redirect 301 /reisverzekering-medischebijstand-pechverhelping-annulatieverzekering.html /reisinformatie-en-tips/reisverzekering-medische-bijstand-pechverhelping-annulatieverzekering/
Redirect 301 /reisorganisaties.html /reisorganisaties-en-touroperators/
Redirect 301 /reisorganisatiesvliegvakantiesen-tickets.html /reisorganisaties-en-touroperators/reisorganisaties-vliegvakanties-tickets/
Redirect 301 /reisorganisatiesallroundtouroperators.html /reisorganisaties-en-touroperators/reisorganisaties-allround-touroperators/
Redirect 301 /reisorganisatieszonvakanties.html /reisorganisaties-en-touroperators/reisorganisaties-zon-strandvakanties/
Redirect 301 /reisorganisatieswintersport-enskivakanties.html /reisorganisaties-en-touroperators/reisorganisaties-wintersport-skivakanties/
Redirect 301 /reisorganisatiesautovakanties.html /reisorganisaties-en-touroperators/reisorganisaties-autovakanties/
Redirect 301 /reisorganisatiesvakantiehuizenenvakantie-bungalowparken.html /reisorganisaties-en-touroperators/reisorganisaties-vakantiehuizen-vakantieparken/
Redirect 301 /reisorganisatiesstedentripsenweekendje20weg.html /reisorganisaties-en-touroperators/reisorganisaties-stedentrips-weekendje-weg/
Redirect 301 /reisorganisatiescampings.html /reisorganisaties-en-touroperators/reisorganisaties-campings/
Redirect 301 /reisorganisatiesactieveenavontuurlijkevakanties.html /reisorganisaties-en-touroperators/specialistische-touroperators/
Redirect 301 /reisorganisatieshotels.html /reisorganisaties-en-touroperators/reisorganisaties-hotels/
Redirect 301 /reisorganisatiesjongerenreizen.html /reisorganisaties-en-touroperators/reisorganisaties-jongerenreizen/
Redirect 301 /reisorganisatiescruises.html /reisorganisaties-en-touroperators/reisorganisaties-cruises/
Redirect 301 /specialistischetouroperators.html /reisorganisaties-en-touroperators/specialistische-touroperators/
Redirect 301 /allereisorganisaties.html /reisorganisaties-en-touroperators/overzicht-alle-reisorganisaties-en-touroperators/
Redirect 301 /authentiekevakanties.html /reisforumules/authentieke-vakanties/
Redirect 301 /safari.html /reisforumules/natuurreizen/
Redirect 301 /strandvakanties.html /reisforumules/strandvakanties/
Redirect 301 /html/indekijker.html /in-de-kijker/
Redirect 301 /lezerservaringen.html /category/blog/
Redirect 301 /html/Lastminutevliegvakantiesentickets.html /reisforumules/aanbieders-last-minutes/last-minute-vliegvakanties-en-tickets/
Redirect 301 /html/LastminutesAllroundtouroperators.html /reisforumules/aanbieders-last-minutes/last-minute-allround-touroperators/
Redirect 301 /html/LastminuteZonvakanties.html /reisforumules/aanbieders-last-minutes/last-minute-zonvakanties/
Redirect 301 /html/Lastminutewintersport.html /reisforumules/aanbieders-last-minutes/last-minute-wintersport-en-skivakanties/
Redirect 301 /html/LastminuteAutovakanties.html /reisforumules/aanbieders-last-minutes/last-minute-autovakanties/
Redirect 301 /html/Lastminutevakantiehuizenenbungalowparken.html /reisforumules/aanbieders-last-minutes/last-minute-vakantiehuizen-en-vakantieparken/
Redirect 301 /html/Lastminutestedentripsenweekendjeweg.html
Redirect 301 /html/Lastminutecampings.html /reisforumules/aanbieders-last-minutes/last-minute-campingvakanties/
Redirect 301 /html/Lastminuteactieveenavontuurlijkevakanties.html /reisforumules/aanbieders-last-minutes/last-minute-verre-reizen/
Redirect 301 /html/Lastminutehotels.html /reisforumules/aanbieders-last-minutes/last-minute-hotels/
Redirect 301 /html/Lastmintearrangementen.html /reisforumules/aanbieders-last-minutes/last-minute-arrangementen/
Redirect 301 /html/LastminuteVerrereizen.html /reisforumules/aanbieders-last-minutes/last-minute-verre-reizen/
Redirect 301 /html/Lastminutejongerenreizen.html /reisforumules/aanbieders-last-minutes/last-minute-jongerenreizen/
Redirect 301 /html/Lastminutecruises.html /reisforumules/aanbieders-last-minutes/last-minute-cruises/
Redirect 301 /html/Lastminutespecialistischetouroperators.html /reisforumules/aanbieders-last-minutes/last-minute-verre-reizen/
Redirect 301 /herfst-special.html /beleef-een-kleurrijke-herfst-en-trek-er-even-tussenuit/ /beleef-een-kleurrijke-herfst-en-trek-er-even-tussenuit/
Redirect 301 /html/kerstarrangementen.html /beleef-de-kerstdagen-op-een-bijzonder-mooie-manier-met-een-kerstarrangement/
Redirect 301 /html/Kerstmarkten.html /snuif-de-magische-sfeer-op-de-leukste-kerstmarkten-van-europa/
Redirect 301 /html/Vroegboekingen.html /vroegboekacties/

Reageer hier op

  Annemarie

  2 december 2014, 13:46

  Hallo Pascal,

  Er staat een fout in je regels:

  Redirect 301 /herfst-special.html /beleef-een-kleurrijke-herfst-en-trek-er-even-tussenuit/ /beleef-een-kleurrijke-herfst-en-trek-er-even-tussenuit/

  Door de spatie geeft de server een fout.
  Mogelijk staan er nog meer foutjes in, maar deze zag ik in ieder geval al staan.

  Succes!
  Erik

Harm

16 juni 2015, 13:32

Hoi Alex, wellicht kan je me helpen met het volgende. Ik wil een site Zwingin.nl (drual) redirecten naar een niewe wp-site. home2.zwingin.nl. Echter met een uitzonderimg van 1 pagina “leden”. Nu heb ik bovenstaande instructies doorgevoerd om te kijken of ik het redirecten middels .htacces aan de praat kan krijgen, maar daar gaat het al mis. Heb de volgende code gebruikt.

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([^.:]+.)*zwingin.nl.?(:[0-9]*)?$ [NC]
RewriteRule ^/(.*)$ home2.zwingin.nl/$1 [R=301,L]

Maar er wordt niet doorverwezen. File staat in de root. Wat doe ik verkeerd? en hoe creëer ik een uitzondering voor 1 pagina

Reageer hier op

Harm

16 juni 2015, 17:07

PS: heb nu redirect ingesteld via DNS, maar dat is niet wat ik wil. Hopelijk heb je een tip. Groet.

Reageer hier op

  Erik

  18 juni 2015, 11:00

  Hallo Harm,

  Dit zou op een aantal manieren kunnen worden opgelost.

  De eerste manier is om RewriteRule ^(leden)($|/) – [L] toe te voegen bovenaan je code (tussen RewriteEngine on en de eerste RewriteCond). Dat wordt er aangegeven dat dit niets zou moeten doen en er ook niet verder gekeken zou moeten worden (de [L] geeft aan dat dit de laatste regel is die verwerkt moet worden).

  De tweede manier is om via een RewriteCond deze groep pagina’s uit te sluiten. Met RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/leden/.*$ zou je ook moeten voorkomen dat deze pagina’s meegenomen worden in de redirect. Deze code kan je op dezelfde plaats zetten.

  Hopelijk kom je hiermee uit.

  Groet,
  Erik

Bart

27 april 2016, 01:11

Heb 1x op IIS gezeten en daar ging het een beetje anders als je hier schrijft.

een httpd.ini in de root met :

[ISAPI_Rewrite]
RewriteRule /map/index.html http://www.site.com/index.php [I,O,RP,L]

Reageer hier op

  Erik

  15 juni 2016, 20:49

  Dank je voor de aanvulling Bart.

  Voor IIS zijn er, zeker sinds het schrijven van dit artikel in 2012, meerdere manieren om dit in te stellen.
  Kijk even goed naar de versie van de rewrite module en of de server bijvoorbeeld ook zelf .htaccess ondersteund.
  Dan is het daarna even zoeken naar de juiste manier om dit in te stellen voor de gebruikte versie.

Frank

1 november 2016, 10:40

Ik heb in WordPress een redirect ingesteld maar dit is niet helemaal goed gegaan. Ik heb nu per ongeluk een cms pagina doorgestuurd maar ik wil dit terugdraaien. Waar worden de redirects opgeslagen en hoe draai ik dit terug?

Pagina die nu is doorgestuurd:
edit-tags.php?taxonomy=category

Reageer hier op

  Erik

  4 november 2016, 11:59

  Hallo Frank,

  Uit je vraag kan ik niet direct opmaken waar je hebt ingesteld dat de pagina moet worden doorgestuurd.
  Kan je het niet op dezelfde plek waar je het hebt aangepast weer terugzetten?

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF