Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Aantal bezoekers = Google +1

Door: easy_admin & Redactie

Geschatte leestijd: 1 minuut

Google +1Enkele weken nadat de +1 button beschikbaar is geworden voor webmasters, is vandaag in Nederland de +1 verschenen in de zoekresultaten van Google. Dit wordt nu alleen nog getoond wanneer je bent ingelogd met een openbaar Google Account. Maar gaat de +1 van Google dan ook voor betere posities en meer verkeer zorgen?

Wat is de +1?

Er is inmiddels al veel verschenen over de +1 van Google, er werd zelfs gespeculeerd dat het een 1 aprilgrap zou zijn omdat Google enkele dagen voor 1 april het bericht naar buiten had gebracht. In Amerika was het allemaal al eerder actief, maar langzaam worden ze in Nederland op steeds meer plaatsen zichtbaar. In onderstaand filmpje wordt door Google uitgelegd wat de +1 is.

Heeft de +1 invloed op de zoekresultaten?

Kort gezegd kan de +1 zorgen voor meer bezoek en een hogere ranking. De bezoeker dient hiervoor wel ingelogd te zijn met een openbaar Google Account. Een website die op pagina 3 rankt, kan door middel van een +1 van jezelf of van een contact via je Google Account ineens verschijnen in de top (eerste pagina) zoekresultaten.

De kans is dus groot dat, wanneer je een +1 resultaat in de top ziet staan en deze is aanbevolen door een van je contacten, je hierop gaat klikken. Een bekende vindt de website blijkbaar belangrijk genoeg om deze te voorzien van een +1. En omdat de website nu in de top van de zoekresultaten staat, is de kans dat de bezoeker op je website klikt ook groter, je maakt zo dus kans op meer bezoek.

De Google +1 is dus zeker een goede aanvulling op je internet marketing campagne.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF