Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Adverteren met vacatures op Google AdWords (SEA)

Door: Mark van Werven

Geschatte leestijd: 2 minuten

Eerder verscheen een blogpost over het positioneren van vacatures in de organische resultaten van Google. Hieronder een aantal overwegingen die een rol spelen bij het adverteren met vacatures via Google AdWords.

De juiste zoektermen kiezen
Google AdWords heeft als voordeel dat je zelf alle zoekwoorden kunt opgeven waarop je wilt verschijnen. Bij één vacature is een veelvoud van zoektermen te bedenken en zijn vele combinaties te maken. Varianten zijn bijvoorbeeld ‘secretaresse vacatures’, ‘secretariële functies’, ‘werk secretaresse’, ‘secretaressefuncties Noord-Holland’, etc. etc.

Met standaard lijstjes waarmee je functietitels kunt combineren zijn snel een veelvoud aan zoektermen in te zetten. Momenteel zijn we vanuit Tribal ook bezig om dit proces te automatiseren, waarbij functietitels automatisch in combinatie met allerlei zoektermen direct worden doorgezet naar Google AdWords.

Naast het adverteren op functiespecifieke zoektermen kan je ook adverteren op namen van de werkgevers. Denk aan ‘werken bij Philips’.

Ook kan op meer algemene termen geadverteerd worden zoals ‘vacatures’ en ‘banen’ dus zoekopdrachten die niet gespecificeerd zijn. Voor veel bedrijven en werving- en selectiebureaus zullen dit te algemene omschrijvingen zijn. De kans dat iemand die in het algemeen naar banen op zoek is, de juiste baan bij die ene specialist vindt is klein. Het is dan ook aan te bevelen om erg terughoudend te zijn met adverteren op algemene termen.

USP’s  in advertentieteksten verwerken
Google AdWords geeft ook de vrijheid om zelf advertentieteksten te maken. Vraag is welke USP’s je als werving- en selectiebureau of als werkgever communiceert. Voorbeelden zijn:

  • Het grote aanbod dat je biedt in de branche;
  • De snelheid waarmee je mensen kunt bemiddelen;
  • De arbeidsvoorwaarden die je te bieden hebt;
  • De persoonlijke begeleiding die je kunt bieden;
  • Het bedrijf en de reputatie van het bedrijf waarvoor geworven wordt;
  • De nabijheid van een functie.

Per branche en zelfs vacature zal verschillen welke USP’s het meeste aanspreken. Bij lager geschoolde functies zal mogelijk de geldelijke beloning en secundaire extra’s een grote rol spelen, bij hogere functies ook vooral de uitdaging die de functie biedt. Het laten rouleren van advertenties in AdWords is aan te raden waarbij vanzelf duidelijk wordt welke tekst het beste werkt.

Regionaal adverteren
Verder is regio targetting een interessante optie. Als je mensen in een bepaalde regio zoekt kun je daarop op twee manieren met Google AdWords targetten:

Targetting op basis van IP-adres
Hiermee geef je aan in welk gebied je advertentie moet verschijnen. Iedere Nederlander surft vanuit een IP-adres waaraan een locatie verbonden is. Op die manier kunnen advertenties alleen aan mensen in een bepaald gebied worden getoond. Nadeel van IP targetting is dat IP adressen soms verbonden zijn aan een andere locatie dan waar mensen zich fysiek bevinden. IP targetting is dan ook lang niet 100% zuiver.

Combinaties met plaatsnamen
Een alternatief is om te targetten middels zoektermen in combinatie met plaatsnamen. Mensen zoeken bijvoorbeeld op ‘vacatures Amsterdam’. De zoekopdracht geeft dan prijs waar iemand op zoek is en of dit iemand is die je wilt bereiken via AdWords. Nadeel is dat veel mensen geen gebruik maken van combinaties van zoekopdrachten met daarin plaatsnamen. Wie regionaal wil adverteren met vacatures kan het beste een combinatie van IP targetting en zoekterm targetting op plaatsnaam gebruiken.

Content targetting
Tenslotte is content targetting interessant. Met Google is het mogelijk om gericht te adverteren op websites buiten Google. Op die manier kan heel specifiek een doelgroep bereikt worden. Wie op zoek is naar technische mensen kan gericht adverteren op websites waar deze mensen bij elkaar komen. Ervaring leert dat het een kwestie van trial en error is om uit te vinden op welke websites het interessant is om te adverteren via Google AdWords.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF