Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Affiliate marketing groeit ondanks krimp advertentiemarkt

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

No cure, no pay is hot en het CPA afrekenmodel wordt door de wereldwijde economische recessie sterk in de hand gewerkt.nocure

De rol van adverteerders
Adverteerders houden momenteel hun handen stevig op de knip. Niet alleen de bestedingen voor offline campagnes worden gekort of volledig bevroren maar ook de online budgetten voor CPM en CPC komen steeds meer in het gedrang met als gevolg dat CPA (performance based) afrekenmodellen voor adverteerders steeds interessanter worden.

Markt voor internetadvertenties groeit door
Het mediabureau ZenithOptimedia meldde deze week dat de bruto mediabestedingen in 2009 zullen dalen met 8,5 procent, 1,6% meer dan eerder voorspeld. De markt voor internetadvertenties groeit daarbij toch door. Met een groei van 10,1 procent zelfs sterker dan wat ZenithOptimedia eerder had voorspeld. De internetmarkt blijft met name door de transparantie, flexibiliteit en directe afrekenbaarheid interessant voor adverteerders.

In 2008 werd de trend al ingezet dat de grotere (high traffic) websites oftewel publishers meer en meer interesse toonden voor afrekening op basis van CPA om hun lege advertentieruimtes te vullen. Deze trend heeft zich in 2009 alleen maar sterker ontwikkeld en dat belooft dus veel goeds voor affiliate marketing in de toekomst.

Discussie- 1 reactie

Henk Jan

25 augustus 2009, 23:28

Lege bannerruimtes vullen met CPA bannercampagnes is doorgaans zinloos. Als partij met overcapaciteit op CPM gebied kan je beter een xml of html lijst maken met RELEVANTE top 10 aanbieders met een logo en pakkende tekstlink. Zo genereer je meer outkliks dan met banners en dus meer sales.

Henk Jan – Cleafs.nl

Reageer hier op

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF