Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Belangrijke Google update: Penguin 2.0 is live!

Door: Redactie

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Vanmorgen rond 3 uur Nederlandse tijd heeft Matt Cutts, hoofd webspam bij Google, laten weten dat de nieuwste update van het webspam algoritme live staat. Cutts kondigde deze update al iets meer dan een week geleden aan en refereerde er ook naar in een andere video.

Op 24 april 2012 werd Penguin 1.0 gelanceerd. Dit zorgde destijds voor een hoop opschudding omdat sommige zoekresultaten toch wel radicaal veranderden. Hele websites waren verdwenen bijvoorbeeld. Na Penguin 1.0 heeft Google twee andere Penguin updates gedaan. Cutts geeft nu aan dat deze Penguin updates ‘data-refreshes’ waren. De laatste update (officieel op 22 mei 2013, Amerikaanse tijd en datum) is een echte update van het algoritme. Vandaar ook niet Penguin 4, maar Penguin 2.0. Dit betekent dus wederom verschuivingen in de zoekresultaten waarschijnlijk

Iets dat anders lijkt te zijn dan de vorige keer is dat deze update wereldwijd is uitgerold. Vorig jaar leek het namelijk zo dat Nederland pas enkele maanden later de gevolgen begon te voelen van de Penguin 1.0 update. Op het moment is het nog te vroeg om echt harde conclusies te trekken. De specialisten van Easy beheren een groot aantal websites en we verwachten de komende dagen te zien wat de resultaten zijn van Penguin 2.0.

Mocht je meer willen weten over deze update, neem dan contact op met jouw SEO Specialist.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF