Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Ben jij een usability expert? Test het nu!

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verbeteren, kun je diverse algemene richtlijnen toepassen op je site. Denk aan: de zoekfunctie hoort rechts bovenin te staan, er mogen geen items dubbel in je menu staan, linkjes moeten onderstreept zijn en een andere kleur hebben dan de tekst, etcetera.

Maar aangezien iedere website uniek is, kan zelfs de meest ervaren usability expert niet precies vertellen wat je moet wijzigen om de hoogst mogelijke conversieratio te realiseren. Daarom moet je je verbetertheorieën in praktijk gaan testen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een A/B-test.

Hoe meer ervaring je hebt op het gebied van usability, hoe beter je wordt in het voorspellen welke wijzigingen het meeste effect zullen hebben, en hoe beter je dus wordt in het ontwerpen van alternatieven voor je website of landingspagina. Maar ook een usability expert kan verrast worden door de uitslag van zo’n test!

Heb jij genoeg kennis en ervaring om te kunnen voorspellen welke elementen van invloed zijn op het succes van een pagina? Test het zelf! Deze website toont wekelijks een webpagina plus een variatie erop, waarbij jij mag voorspellen welke van de twee het beste presteerde. Veel succes!

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF