Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Beslist wijzigt advertentiebeleid per 1 juli

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: 1 minuut

Waar je voorheen onbeperkt gratis kon adverteren op Beslist.nl, worden deze voorwaarden vanaf 1 juli aangescherpt. De vergelijker gaat vanaf nu het aantal gratis kliks bijhouden. Bij een aantal van 5000 kliks stopt het gratis ‘Starters Account’ en zul je een overstap moeten maken naar het zogenoemde ‘CPS Pro Account’.

Betaalmodel Beslist

Binnen het Pro Account worden webshops niet meer op het aantal kliks (CPC), maar op basis van bestellingen afgerekend door middel van het CPS (Cost Per Sale) model. Je betaalt een bepaald percentage, het CPS percentage (commissie), over ieder verkocht product. De CPS percentages zijn vastgesteld per branche en zijn minimale percentages.

Het CPS percentage wordt alleen aan Beslist betaald wanneer de bestelling binnen 24 uur wordt voltooid.

Conversies meten

Het meten van de uiteindelijke conversies wordt gedaan aan de hand van een conversiepixel welke op de bedankpagina van de webshop geplaatst dient te worden. Door het plaatsen van deze conversiepixel geef je Beslist inzicht in alle conversies in je webshop.

Beslist.nl zegt hierover: “Met de conversiepixel stelt u Beslist.nl in staat om te registreren welke orders zijn gerealiseerd en welke van deze orders via Beslist.nl zijn gekomen.” Er wordt door Beslist nergens vermeld wat ze doen met de overige conversiedata.

Positiebepaling

Voorheen werden de posities binnen Beslist bepaald aan de hand van het ingestelde bod (CPC). Nu zullen de posities worden beïnvloed door de hoogte van de CPS percentages. Zoals Beslist.nl zelf zegt: “Indien u uw CPS-percentage verhoogt, zal dit leiden tot verbeterde posities en meer bestellingen. CPS-biedingen kunnen dagelijks door u op subcategorie- en merkniveau worden aangepast in de cliëntlogin.”

Voorwaarde opname Beslist.nl

Beslist heeft de voorwaarden om opgenomen te kunnen worden in de vergelijker ook aangescherpt. Dit betekent dat het bedrijf achter de webshop volgens de KvK inschrijving minimaal één jaar moet bestaan én dat de aangemelde webshop minimaal zes maanden actief moet zijn. Dit moet worden aangetoond door middel van een screenshot van de eerste orders.

Kosten

Bij een overstap naar een CPS Pro account betaal je altijd €600,- vooraf, deze kosten worden omgezet in zogenoemd prepaid-tegoed en wordt gebruikt in de eerste periode van adverteren. Wanneer dit tegoed op is, start de facturering achteraf.

Extra informatie

Veelgestelde vragen over de overstap naar het CPS account:

https://cl.beslist.nl/pdf/FAQ_overstap_startersaccount_naar_CPS.pdf

Discussie- 2 reacties

Peter

26 juni 2014, 09:16

Beetje vreemd dat beslist.nl verwacht dat ik alle bestellingen van alle klanten aan besist.nl naar ze doorstuur. Ik denk dat mijn klanten die NIET via beslist komen dit niet zullen accepteren.

En voor de klanten die wel via beslst komen staat erin mijn privacy policy dat ik geen gegevens doorstuur naar derde pariijen.

Ik vraag me af of de implementatie zoals beslist.nl die voorsteld wel mag.

Reageer hier op

Mar

8 juli 2014, 10:00

Het is ronduit bizar dat Beslist.nl van je verwacht inderdaad alle orderinformatie door te geven. De voorwaarden worden nu zo dat ze een enorme leegloop gaan krijgen.

Reageer hier op

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF