Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Bèta versie Search Console (eindelijk) ook in Nederland

Door: Nick de Reuver

Geschatte leestijd: 2 minuten

Eindelijk, hij is er! De bèta versie van Google Search Console. In Amerika is deze bèta versie al een tijdje beschikbaar, maar nu dan eindelijk ook in Nederland. Waarom dit goed nieuws is voor jouw SEO en website? Dat lees je in dit blog.

 

Are you the chosen one?

De uitrol van Search Console in Nederland is momenteel gaande. Dit betekent dat nog niet alle accounts toegang tot deze versie hebben. Ben je echter een van de geselecteerde accounts? Dan kun je de nieuwe versie van Search Console uitproberen door op de link in Search Console te klikken. En we verklappen alvast: er is genoeg te ontdekken.

Beta versie Search Console beschikbaar in Nederland

Wat is er nieuw in de Search Console Bèta?

Naast een compleet nieuwe interface met fancy grafieken zijn er ook een aantal nieuwe features. Eén van de grootste en handigste features van de nieuwe versie is de mogelijkheid om tot 12 maanden data te bekijken. Voorheen was dit slechts 90 dagen. Qua lay out is de nieuwe interface vergelijkbaar met die van AdWords die recentelijk ook vernieuwd is.

Beta versie Search Console beschikbaar in Nederland

Helaas zijn nog niet alle functies van de nieuwe versie van GSC beschikbaar. We kunnen dan ook niet wachten op de uitrol want wat we zien bij onze collega’s uit Amerika maakt ons erg hebberig.

 

Nieuw in Search Console: indexdekking rapport

Een van de nieuwe functies in deze versie van Search Console is indexdekking. In deze grafiek zie je hoeveel pagina’s met fouten of waarschuwingen er wel of niet geïndexeerd zijn. Ook kun je deze data afzetten tegen het aantal vertoningen.

Beta versie Search Console beschikbaar in Nederland

 

Onder dit overzicht zijn alle statussen los opvraagbaar. Door op een van deze statussen te klikken verschijnt een overzicht met alle pagina’s die aan deze voorwaarden voldoen.

Beta versie Search Console beschikbaar in Nederland

 

Wat opvalt is dat de URL’s die niet geïndexeerd zijn door bijvoorbeeld een 404-fout, niet meer als “gecorrigeerd” te melden zijn. Het lijkt er dus op dat Google zelf gaat beslissen of een fout opgelost is.

Beta versie Search Console beschikbaar in Nederland

Filteren op sitemap

De data is op dit moment ook te filteren op XML sitemap. Zo zie je of de fouten door een crawl komen of uit een zelf ingediende sitemap. Ook zie je in welke sitemap deze fouten zich precies voordoen. De mogelijkheid om meerdere sitemaps toe te voegen was er al, maar nu kun je ook per sitemap filteren.

Beta versie Search Console beschikbaar in Nederland

 

Ontdek de voordelen van Search Console

We moedigen je aan om direct te checken of de nieuwe Search Console versie voor jou beschikbaar is en de nieuwe functies te ontdekken. De extra inzichten dragen namelijk bij aan een nog betere SEO optimalisatie en uiteindelijk een betere website.

Zoals gezegd is het nog even wachten tot alle functies van Search Console hier beschikbaar zijn. Wij blijven de updates nauwkeurig volgen, uitwerken en natuurlijk met jou delen.

Wil je meer weten over de nieuwe versie of überhaupt over de mogelijkheden van Search Console? Neem dan vrijblijvend contact op, we vertellen je graag meer. En hou ons online marketing blog in de gaten voor de laatste online ontwikkelingen.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF