Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Bing wordt ‘social’: integratie 7 nieuwe Facebook features

Door: easy_admin & Redactie

Geschatte leestijd: 2 minuten

Bing heeft aangegeven dat maar liefst 90% van de mensen vrienden en familie raadpleegt bij het maken van beslissingen. Om deze reden heeft Microsoft diverse Facebook features toegevoegd aan de zoekresultaten van Bing. Met de samenwerking probeert Bing haar zoekresultaten relevanter te maken. In dit artikel geven we een overzicht van de nieuwe features.

Wat betekent de integratie voor gebruikers?

Op Facebook kun je middels de like-button aangeven aan je netwerk dat je een fanpagina, bericht en/of foto leuk vindt. Deze ‘likes’ op Facebook worden nu tevens gebruikt bij Bing zoekresultaten. Gebruikers met een profiel op Facebook krijgen in Bing nu ook resultaten te zien die worden ‘geliked’ door vrienden.

De vergelijking met Google is al snel gemaakt, omdat Google sinds kort de +1 button had toegevoegd aan haar zoekresultaten. Een groot voordeel van de Facebook ‘likes’ is echter dat het al door honderden miljoen leden wordt gebruikt. Het is nog onbekend of Google de Facebook features tevens kan gaan gebruiken. Gisteren werd al bekend dat ‘Google Social Search’ volgende week globaal gaat. Echter wordt Facebook niet in dit persbericht vermeld.?

Een impressie van de Facebook features in Bing

  Lancering 7 nieuwe features:

  • 1. Search result annotations: met deze feature zie je Facebook likes van vrienden terug in de zoekresultaten. Op die manier probeert Bing je te helpen bij het maken van beslissingen.
  • 2. Surfacing content from Likes: er wordt bepaald of Facebook vrienden meer content op betreffende websites hebben ‘geliked’. Op het moment dat zij subpagina’s hebben ‘geliked’ krijg je deze tevens te zien.
  • 3. Changes in search rankings: de ranking van je websites wordt nu direct beïnvloedt door Facebook features. Op het moment dat je pagina Facebook likes van vrienden heeft, krijgt deze een hogere ranking.
  • 4. Facebook Page integration: bij aanwezigheid van je pagina op Facebook worden er tevens status updates vertoont die met de betreffende inhoud te maken hebben.
  • 5. Improvements to people search: al sinds oktober worden Facebook accounts prominent in de zoekresultaten vertoont, wanneer op personen wordt gezocht. Nu worden Facebook accounts tevens weergegeven bij gerelateerde zoekopdrachten. Wanneer bijvoorbeeld op ‘Tribal Internet Marketing’ wordt gezocht, worden tevens Facebook vrienden getoond die hier werkzaam zijn.
  • 6. More Facebook sharing options: Bing heeft opties toegevoegd om zoekresultaten makkelijker te delen via Facebook. Deze optie is op dit moment geïntegreerd bij de zoekresultaten gerelateerd aan ‘shoppen’, ‘vliegtickets’ en ‘reizen’.
  • 7. Bing toolbar + Facebook: de laatste, maar zeker niet de minste feature, is de implementatie van de toolbar. Met deze functie kun je websites direct ‘liken’, ongeacht of de websites de Facebook button zelf wel of niet hebben geïntegreerd.

  Op dit moment is de integratie enkel live in de VS. In Nederland staat ‘Bing Social’ nog in béta. Om de resultaten te zien kun je naar www.bing.com/social. Wijzig de locatie vervolgens in Verenigde Staten om de functies te gebruiken. Zorg uiteraard wel dat je al ingelogd bent in Facebook.

  Vergeet niet in te loggen bij Facebook om Bing Social te gebruiken

  Bing wordt social

  Bing wordt social

  Marktaandeel Bing

  Met de nieuwe features hoopt Bing haar concurrentiepositie ten opzichte van Google te verbeteren. In februari 2011 had Bing in de VS een marktaandeel van 28%. In maart 2011 is dit marktaandeel gestegen naar 30%. Deze groei van 5% ging ten koste van onder andere het marktaandeel van Google. Google had in maart 2011 een lichte daling van -3%.

  In de Nederlandse markt is het marktaandeel van Bing met slechts 2,2% gering. Dit blijkt uit de cijfers van Telecompaper. Het is nog maar afwachten of Bing de features ook in Nederland lanceert, maar we houden de ontwikkelingen in de gaten.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF