Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Geplaatst door

16 september 2014

Samen met klanten en collega’s werken aan succesvolle online campagnes. Binnen de deadline en binnen het budget. Daar krijg ik energie van.

Lees meer over mij >>

Bits & bricks in de praktijk

Door: Karen Pasman

Geschatte leestijd: 1 minuut

Designshops.eu opent Experience Center in Rotterdam

Webshops – en dan maakt het niet uit hoe tof ze zijn – zijn meestal anonieme loodsen op industrieterreinen. Functioneel vooral, zodat ze snel en efficiënt hun klanten kunnen bedienen. Logisch, want waarom zou je je voorraad op een dure en onhandige A-locatie opslaan als je klanten toch op je website shoppen?

Designshops.eu (klant van Tribal) is vanaf nu een uitzondering. Afgelopen vrijdagavond opende het eerste Experience Center haar deuren op een fantastische plek in Rotterdam, in een voormalige limonadefabriek aan de Rotte. En daar mocht ik bij zijn.

Geen winkel

Voor alle duidelijkheid: het Experience Center is geen winkel. Shoppen doe je maar online. De bedoeling is vooral dat je er kunt doen wat online niet kan. Pronkstuk in het Experience Center is dan ook de keuken met indrukwekkende afzuigkappen. Deze wordt actief gebruikt tijdens workshops en presentaties, wijn- en koffieproeverijen, lezingen en tentoonstellingen. En dan brandt trouwens ook de open haard.

opening experience center

Shoppen doe je maar online

De kracht van het concept is volgens mij dat het Experience Center de online shop moet versterken, en niet andersom. Als webshop kan het soms best lastig zijn om duidelijk te maken wat jou beter of anders maakt dan een concurrent.

Een ritje naar de Rottekade is de moeite waard. Designshops.eu deelt het pand met een paar leuke buren. Als je genoeg inspiratie hebt verzameld, kun je nagenieten met taart en een geweldig uitzicht. En wil je dan toch perse iets kopen, dan kan dat. Maar dan wel online via één van de internetzuilen die je in het Experience Center vindt. [foto i-pad]

online bestellen

Alberto Alessi

Niemand minder dan Alberto Alessi was gastheer op de openingsavond. En geheel in de lijn van het concept vertelde hij niet alleen een verhaal, maar kookte hij daarnaast eigenhandig een verrukkelijke pasta voor de gasten.

Thuis vond ik nog een verrassing in de giftbag: ik mocht mijn  eigen originele Dennis-Parren-design-lamp zelf in elkaar knutselen! Of deze ooievaar zich op mijn vensterbank tussen alle kitch erg thuis voelt, weet ik niet. Maar hij staat er wel mooi!

ooievaar

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF