Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

De 3 beste SEO video’s

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: 1 minuut

Op Youtube, Google Video en andere video sites zijn tal van video’s te vinden over internet marketing. Niet vreemd gezien het feit dat YouTube in principe de tweede meest gebruikte zoekmachine is. In deze post licht ik mijn favoriete 3 SEO video’s toe.

Matt Cutts

Matt Cutts is één van de bekendste experts van Google. Hij is hoofd van het webspam team en op internet circuleren er verschillende interviews en presentaties met hem in de hoofdrol, allemaal de moeite waard om te bekijken. De leukste en meest interessante is toch wel de registratie van een presentatie van Matt op WordCamp, een seminar speciaal gericht op WordPress. In de video, met de titel ‘Straight from Google: What you need to know’, spreekt hij over verschillende onderwerpen, zoals spam, WordPress, PageRank, URL’s, etc. Zeker de moeite waard om te bekijken. De video duurt zo’n 45 minuten. Niet zo veel tijd? Rob Snell maakte een samenvattende presentatie van de video.

Beginners seo video

Er staan veel filmpjes op YouTube die gaan over SEO voor beginners. De meesten behandelen één onderwerp, maar er zijn er ook die alle onderwerpen behandelen die elke beginnende internet marketeer zou moeten weten. Een goed begin is deze video, ‘Search Engine Optimization SEO Tutorial’ van WebBizIdeas. In 10 minuten komen de belangrijkste basis onderwerpen via een duidelijke presentatie aan bod.

Trends: Local Search

Ook als je op zoek bent naar de trends op SEO gebied is YouTube een goede bron van informatie. Zo word er al een aantal jaar gesproken over ‘local search’. In onderstaande video spreken 5 experts, waaronder Danny Sullivan van Search Engine Land en Tyler Bell van Yahoo! over de verwachtingen en mogelijkheden van deze trend. Een beetje saai, aangezien we alleen 5 mannen op een podium zien, maar het is wel interessant om te luisteren naar wat zij te zeggen hebben.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF