Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

De Google Webmaster Guidelines zijn bijgewerkt

Door: Redactie

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Zoekmachines geven duidelijke richtlijnen over wat wel en niet is toegestaan in een optimalisatietraject. Het is voor iedere website-eigenaar aan te raden deze richtlijnen goed te lezen. De optimalisatie van een website dient namelijk afgestemd te worden op de wensen en eisen van zoekmachines. Recentelijk zijn deze Google Webmaster Guidelines bijgewerkt. Hierin staat beschreven waar websites aan moeten voldoen om in Google te worden opgenomen. Wat centraal blijft staan is: “Verbeter uw website allereerst voor uw gebruikers, niet alleen voor de zoekmachines”.

Bij Easy werken we volgens deze vastgestelde richtlijnen. We zijn namelijk van mening dat wij pas kwaliteit kunnen bieden wanneer we aan alle randvoorwaarden hebben voldaan. Voorwaarden die u als klant stelt, maar ook aan de richtlijnen die zoekmachines ons geven. Enkele technieken die wij nog tegenkomen zijn:

  • Kopen van links
  • “Verstoppen” van tekst
  • Landingspagina’s gericht op één enkele zoekterm

Aangezien met name Google steeds meer de kwaliteit van content en binnenkomende links meeneemt in het rangschikken van websites, is het belangrijk dat uw website voldoet aan deze richtlijnen.

De bijgewerkte Webmaster Guidelines (Engels) zijn te vinden via:
https://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=35769

Voor het verkrijgen van Rich Snippets, heeft Google ook het betreffende artikel bijgewerkt. Dit artikel is via onderstaande link te lezen:
https://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=2722261

Discussie- 1 reactie

Roald

4 oktober 2012, 17:11

In hoeverre verschillen deze nieuwe richtlijnen tov de vorige? Met name op het gebied van link building en affiliates hebben ze volgens mij eea aangevuld.

Ben benieuwd wanneer ze author markup verplicht gaan stellen. Dan krijg je geen mailtjes meer wanneer je de richtlijnen overtreed, maar dan staat Matt met zijn knokploeg voor de deur.

Reageer hier op

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF