Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

DMF 2009: toekomstmuziek uit Brussel

Door: Bauke Bergstra

Geschatte leestijd: 1 minuut

virtual mirror - ray bannGister (22/10) vond in Brussel Digital Marketing First (foto’s) plaats. Dé beurs voor online België. Net als vorig jaar was Tribal er aanwezig om Tribal België te promoten. De meest interessante lezing van de dag was wat mij betreft die van Sven Tollmein van TrendONE. Hij sprak over de digitale trends van nu en de toekomst.

Nieuwe technieken, mogelijkheden en buzzwoorden
In zijn presentatie kwam hij met veel voorbeelden van toepassingen van nieuwe technieken die voor marketeers interessant zijn. Hieronder enkele voorbeelden:

Red Bull Laserpoint project
Leuke guerilla actie van Red Bull. Met laserpennen wordt het het MI6 gebouw in London beklad. Hoe het precies werkt weet ik niet maar het levert wel een goed viraal filmpje op.

Ray Ban Virtual Mirror: online brillen passen
Bram Fasseur probeerde ‘m eerder al op Marketingfacts, online brillen passen bij Ray-Ban. Je weet dan al welke bril staat, en welke niet. Of ze fijn zitten blijft natuurlijk een vraag die pas in de winkel wordt beantwoord.

Augmented Shopping
Wat met brillen kan, kan ook met kleding, aldus de presentator. Het idee is erg interessant maar ik vind het filmpje niet overtuigend. Net als met brillen blijft ‘de pasvorm’ lastig virtueel te bepalen.

Reality browsers
Door je mobieltje kijken en automatisch verschijnt er, afhankelijk van de ‘layer’ die je kiest allerlei relevante info bij de beelden. Bijvoorbeeld over de huizen die te koop staan. Dat kan onder andere met het Nederlandse Layar.
Vaag? Bekijk dit filmpje om een idee te krijgen van de mogelijkheden.

Gezichtsherkenning
Software die gezichten herkend. Bij face.com zijn ze er mee bezig. Op dit moment zijn er twee toepassingen gemaakt voor Facebook. Hier een filmpje van één van de twee: Photo Finder: je voert een foto in en de tool zoekt naar andere foto’s an die persoon. Plus bijbehorende info. Soortgelijke applicaties worden ondertussen ook voor producten ontwikkeld, ondermeer Amazon is hier mee bezig.

De über Wii
Microsoft komt binnenkort met een nieuwe spelcomputer onder de naam ‘project Natal‘. Geheel ‘controller-free’ doordat wordt gewerkt met camera’s die jouw bewegingen registeren. Op Youtube een (promo) video die het geheel verduidelijkt.

Is de Belgische online markt hier al aan toe?
Een beurs als deze leent zich ook goed om te peilen hoe het staat met ‘online’ in België (in vergelijking met Nederland). Maar daarvoor moet je niet naar Sven Tollmein (zie boven) luisteren, want dat is een Duitser. Mijn collega Niels van der Pol komt volgende week op dit blog met een update over de stand van zaken in België’ en beantwoord de vraag of er toekomstmuziek zit in internettend België.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF