Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Easy test Google Glass uit

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: 1 minuut

Op vrijdag 9 mei was internetbureau E-sites bij ons op kantoor om een demonstratie te geven van Google Glass. Na de interessante demonstratie mochten we deze slimme bril van Google zelf testen.

Google Glass

Wat is Google Glass?

Google GlassGoogle Glass is een draagbare computer in de vorm van een bril (wat de naam al doet vermoeden). Google Glass moet het mogelijk maken om door middel van Head Mounted Display (HMD) informatie te vinden. Op een Google Glass wordt de informatie op dezelfde manier weergegeven als op een smartphone, maar dan handsfree. Het toestel is of door middel van je stem of door middel van een touchpad aan de zijkant van de Glass zelf te bedienen. Google Glass is breed inzetbaar: meldingen worden getoond, muziek afgespeeld, foto’s en video’s gemaakt en je wordt geholpen met navigeren.

Google Glass

Via piepjes of trillingen krijg je alerts binnen op Google Glass. Ook kun je ervoor kiezen om berichten voor te laten lezen door middel van de Bone Conduction technologie. Middels deze technologie wordt geluid in je oor overgebracht d.m.v. trillingen van je botten, ook een veelgebruikte technologie in hoorapparaten. Het grote voordeel hiervan is dat je alles kunt laten voorlezen, zonder dat mensen om je heen dit kunnen horen.

Voor wie interessant?

Inmiddels wordt de Google Glass voor een aantal diensten en bij een aantal beroepen al gebruikt. Denk aan brandweer en ziekenhuizen. Het is een handige tool wanneer je tijdens je werkzaamheden begeleiding of ondersteuning nodig hebt. Een concreet voorbeeld: voor een arts kan het af en toe handig zijn wanneer er iemand over de schouder meekijkt, zodat hij/zij op de juiste manier begeleid wordt. Dit kan eenvoudig met de Google Glass, want meerdere mensen zien hetzelfde.

Google Glass

Waar Google Glass verder voor gebruikt gaat worden, zal de toekomst uitwijzen. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar de toepassing hiervan binnen ons vakgebied.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF