Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Een blik op de dynamische zoekadvertenties van Google

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: 1 minuut

Dit artikel is eerder verschenen als blogpost op Twinkle Magazine

Adverteren met Google AdWords is niet voor iedere ondernemer weggelegd: het opzetten en beheren van campagnes en advertentiegroepen neemt veel tijd in beslag. Vele kleine ondernemers hebben hier simpelweg geen tijd voor en/of ze beschikken niet over de financiële middelen om hier een bureau op te zetten. Google is met een oplossing gekomen.

Zogenoemde Dynamic Search Ads worden door Google gegenereerd met behulp van de content op uw website. De kop van uw advertentie wordt dynamisch ingevuld aan de hand van de zoekopdracht van een bezoeker. Het toevoegen van zoekwoorden is daarom niet nodig.

Dynamic Search Ads zijn op verschillende manieren in te zetten:
– U kunt alle webpagina’s gebruiken
– U kunt groepen webpagina’s gebruiken: op basis van categorieën (door Google gegenereerd aan de hand van uw website), URL, pagina titel of pagina content.

Op basis van deze groepen is het mogelijk een advertentiegroepindeling te maken binnen de Dynamic Search Ads campagne in AdWords.

Aanvulling op eigen campagnes
Google adviseert wel om Dynamic Search Ads te gebruiken als aanvulling op uw eigen campagnes. Volgens het bedrijf levert het meer kliks en conversies op met minder inspanning. Enerzijds klopt dit: het opzetten van een Dynamic Search Ads campagne kost nauwelijks moeite en/of tijd. Anderzijds is het nog steeds aan te raden deze campagne goed te beheren. Met een zoekopdrachtenrapport is het mogelijk zoekwoorden uit te sluiten waarop u niet vertoond wilt worden.

Eén standaard bod
Het is mogelijk slechts één standaard bod in te stellen voor de Dynamic Search Ads. Ons advies is daarom goedlopende zoekopdrachten toe te voegen aan uw handmatige campagnes om zo specifieker bid management te kunnen toepassen.

Op dit moment moet uw account nog worden gewhitelist door Google om gebruik te kunnen maken van deze advertentieoptie. Ondanks de kanttekeningen die Dynamic Search Ads met zich meebrengt, is het zeker de moeite waard om deze nieuwe optie eens te testen voor uw website.

 

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF