Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Felicitaties voor Centraal Beheer en FBTO

Door: easy_admin & Redactie

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

WUA Web Performance onderzocht de online prestaties van 64 verzekeringssites op het gebied van autoverzekeringen. De website van Centraal Beheer komt het beste uit de bus en blijkt onder meer de best vindbare van de gehele branche. Uiteindelijk zou 15% van de respondenten uit het onderzoek voor Centraal Beheer kiezen. FBTO volgt op een verdienstelijke zevende plek, twee plaatsen hoger dan bij de de laaste meting in oktober 2009.


Uitslag onderzoek online prestaties verzekeraars op het gebied van autoverzekeringen

Trots op opdrachtgevers
Tribal Internet Marketing verzorgt voor beide partijen de zoekmachine optimalisatie (SEO) campagnes en voor FBTO ook de Google AdWords (SEA) campagnes . We zijn daarom trots op deze goede prestaties van onze opdrachtgevers.

Onderzoeksopzet

Met de Web Performance Scan brengt WUA! het online oriëntatieproces van de consument in kaart. WUA! nodigde voor het onderzoek tachtig respondenten uit, tussen de 20 en 57 jaar oud en ervaren met het online oriënteren naar producten en diensten. Ze kregen de opdracht op zoek te gaan naar een geschikte autoverzekering voor een Opel Corsa.

Verdere voorwaarden als premie en eigen risico waren aan de respondenten zelf om te bepalen. Aan de hand van uitgebreide vragenlijsten gaven zij hun oordeel over de websites die ze tegenkwamen, voor ze aan het eind van de twee uur durende zoektocht een favoriete verzekeraar aanwezen. Aan de hand van alle verzamelde data berekende WUA! vervolgens de verschillende Web Performance Scores. Aanvullend is na afloop van de zoektocht met 40% van de respondenten een groepsdiscussie gevoerd voor extra kwalitatieve informatie.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF