Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Google Affiliate Network

Door: Rob Ariens

Geschatte leestijd: 1 minuut

Google heeft recent aangegeven te stoppen met de Pay Per Action (PPA) campagnes. Mocht je nog nooit gebruik hebben gemaakt van de PPA-campagnes hier vind je een korte uitleg wat het precies inhoudt.

Met een PPA-campagne bepaalt de adverteerder vooraf welk bedrag betaald wordt voor een bepaalde actie. Dit kan bijvoorbeeld een inschrijving voor een nieuwsbrief of een aankoop van een product of dienst zijn. Deze PPA-advertenties concurreren niet met de inhoud- en sitegerichte advertenties en worden weergegeven in nieuwe aangemaakte advertentieblokken op sites van uitgevers in het inhoudsnetwerk van Google. Deze advertenties zijn door de uitgevers te vinden in het systeem van Google Adsense. Een PPA-campagne heeft al enige raakvlak met affiliate marketing, maar in de laatste week van augustus zal Google hier volledig mee stoppen.

Als alternatief voor deze PPA-campagnes heeft Google bekend gemaakt dat men gaat starten met een eigen affiliate netwerk genaamd “Google Affiliate Network” in samenwerking met DoubleClick Performics. Op dit moment is het nog niets anders dan een naamswijziging van het huidige affiliate netwerk Double Click Performics wat te vergelijken is met de affiliate netwerken in Nederland zoals Tradetracker, Daisycon en Tradedoubler. Het is nu dus nog een apart product dat los gezien moet worden van AdWords en AdSense. Het zal een logische volgende stap zijn als Google dit gaat integreren met de andere producten van Google.

Het Google Affiliate Network is tot op heden alleen nog beschikbaar voor adverteerders in de Verenigde Staten. Wanneer adverteerders in Nederland hiervan gebruik kunnen maken is nog niet bekend. Mocht er meer bekend zijn over het Google Affiliate Network dan wordt dit uiteraard gemeld op dit weblog.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF