Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Google Analytics Individual Qualification: breid je kennis uit en test je IQ

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: 1 minuut

Sinds vorige week is het voor iedereen mogelijk om een cursus te volgen en een individuele kwalificatie (IQ) te verkrijgen voor Google Analytics. Google heeft dit niet alleen ingezet voor de gevorderden onder ons, er is ook gedacht aan de personen die pas zijn gestart met het uitvogelen van Google Analytics. Een mooie kans dus om te bewijzen dat je er verstand van hebt!

Google Analytics Individual Qualification

Cursus van Google Conversion University
Door middel van een kosteloze online cursus binnen Google’s Conversion University, welke bestaat uit 26 instructiefilmpjes, word je gedurende enkele uren meegenomen in de wereld van Google Analytics. Zorg er trouwens wel voor dat je de taal instelt op Engels voor deze pagina. Alle onderwerpen komen aan bod: van de implementatie van de tracking code tot de analyse van de verkregen statistieken. Er worden veel voorbeelden gegeven en ook komen er veel nuttige tips & tricks aan bod.

“Deze cursus is aan te bevelen aan zowel beginners als gevorderden: een beter totaaloverzicht van Google Analytics is er op dit moment niet.”

Beginners zullen naar verwachting een hele dag zoet zijn met de cursus. Bekijk als voorbeeld eens  het eerste filmpje ‘Introduction to Google Analytics’. Pak je eigen Analytics account erbij om te experimenteren en gebruik de pauze en back-buttons zoveel als je wilt. Gevorderden zullen de inhoud – als het goed is – niet als nieuw ervaren en de cursus binnen enkele uren afgerond hebben. Toch zullen er wellicht wat eye-openers zijn voor hen!

Google Analytics Individual Qualification test
Naast de cursus wordt dus ook de mogelijkheid geboden om de Google Analytics IQ test af te nemen (kosten: $ 50,-). Deze toetst je vergaarde kennis in de vorm van 70 meerkeuze vragen die je binnen 1,5 uur moet afronden. Deze tijd is ruim voldoende als je de cursus hebt doorgelopen. Tijdens de test kan je desgewenst de cursus en andere online bronnen raadplegen. Vervolgens zie je direct je score en – indien je minimaal 75% van de vragen correct hebt beantwoord – zul je je certificaat ‘Google Analytics Individual’ ontvangen.

Gisteren ben ik zelf aan de slag gegaan met zowel de cursus als de test, zie hier mijn certificaat (score 96%).

Discussie- 7 reacties

Bauke

11 maart 2009, 15:02

Van harte!

Reageer hier op

Kirsten

11 maart 2009, 19:22

Top Anemone! Gefeliciteerd!

Reageer hier op

just Guido

12 maart 2009, 10:18

Mag je over anderhalf jaar weer € 50,- neerleggen. 😉
Bedankt voor de tip over de online cursus.

Reageer hier op

Anemone

12 maart 2009, 10:30

@ Guido:
Klopt helemaal, gelukkig is het een goede investering (en zijn het maar $). 🙂

Succes met de cursus!

Reageer hier op

Peter Nederstigt

13 maart 2009, 13:23

Nou Anemone, ik had jou toch op minimaal 97% ingeschat (-;

Reageer hier op

Anemone

13 maart 2009, 13:43

Haha, slecht hè…

Reageer hier op

  Test je ‘IQ’ voor Google Analytics | Webanalisten.nl

14 maart 2009, 09:13

[…] ik al eerder schreef, heb ik begin deze week de Google Analytics Individual Qualification afgerond. Deze […]

Reageer hier op

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF