Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Google Bid Simulator

Door: Mark van Werven

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Google introduceert een nieuwe feature: de Google Bid Simulator. Met deze simulator is het mogelijk te analyseren wat er met de vertoningen, het aantal kliks en de kosten zou zijn gebeurd over de laatste 7 dagen als de biedprijs voor een campagne anders wat geweest.

google-bid-simulator-benefits

De biedingen die gesimuleerd kunnen worden, moeten liggen in een range van aan de ene kant de helft van het oorspronkelijke bod en aan de andere kant het dubbele. Ook moet sprake zijn van een campagne met voldoende zoekvolume.

Google geeft zelf al in de toelichting aan dat een verandering in de bieding soms grote gevolgen kan hebben in het aantal vertoningen. Vooral bij ‘broad’ matches kan dat verwacht worden. Op deze manier ontstaat extra inzicht in het gedrag van Google.

Hoewel de kosten per conversie is de simulatie niet meegenomen kunnen worden, zijn incrementele kosten per conversie wel beter voorspelbaar. Meer hierover is te vinden in het artikel over Google Adwords Economics. De simulator is vanaf medio april 2009 in alle accounts aanwezig.

Meer informatie vind je hier.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF