Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Google Glass Demo: ok glass, share with Tribal

Door: Myrna van Ballekom

Geschatte leestijd: 2 minuten

Vandaag heeft E-sites voor Tribal een demonstratie gegeven van de Google Glass, de slimme bril van Google. Niet alleen een demonstratie, maar we mochten de bril in groepjes ook zelf testen!

De middag begon met een presentatie over de werking en de mogelijkheden met Google Glass.

presentatie google glass

De Google Glass
De Google Glass valt van voren bijna niet op. Je ziet alleen het schermpje in de linkerbovenhoek en aan de rechterzijkant zie je het rood gekleurde touchpad. De bril is door het lichte gewicht ook zeer geschikt om mee te sporten. Hij kost nu nog $1500 voor de early adaptors, maar hij zal in de toekomst officieel op de markt komen voor rond de $400,-.

Google Glass
Bron: Google

Navigatie
De navigatie van de Google Glass werkt door middel van touch en voice. De touchmogelijkheden zitten aan de zijkant van de bril, maar werken nog niet optimaal. Er wordt in de toekomst dan ook vooral ingezet op de voice commando’s. Deze commando’s werken door er ‘ok glass’ voor te zetten, dus wanneer je ‘ok glass take a picture’ zegt, wordt automatisch een foto gemaakt. En wanneer je vervolgens ‘ok glass, share with …’ zegt, dan wordt de foto automatisch gedeeld op het aangegeven kanaal.

Google Glass

Het menu
Het menu van de Google Glass is horizontaal en bestaat uit een tijdlijn en diverse apps. Binnen de apps kun je verticaal scrollen door je hoofd naar boven en naar beneden te bewegen. Binnen de tijdlijn kun je de activiteiten in je geschiedenis bekijken, zoals de foto’s die je gemaakt hebt en je zoekopdrachten.

Ontwikkeling van apps
De belangrijkste apps zijn op dit moment tijd, compass, send message, take note, play a game en navigatie, maar er komen steeds weer nieuwe apps bij. De APIis vrij beschikbaar en de apps kunnen in alle programmeertalen gemaakt worden. Voor de ontwikkeling van de apps geldt natuurlijk wel een andere grootte dan mobile apps, de resolutie is 640 x 360.

Alerts
Via piepjes of trillingen krijg je alerts binnen op de Google Glass. Daarnaast kunnen berichten voorgelezen worden door middel van de zogenaamde Bone Conduction technologie, dit betekent dat het geluid wordt overgebracht in je oor door middel van trillingen van je botten, een technologie die ook wordt gebruikt voor hoorapparaten. Op die manier kunnen complete mails aan je voorgelezen worden, zonder dat anderen het horen. Als je dit niet prettig vindt dan is er ook nog een mogelijkheid om oordopjes te gebruiken.

Advertenties?
Er kwam nog een slimme vraag vanuit de marketeers in het publiek waarom er nog geen advertenties zichtbaar zijn binnen het Google Glass venster, maar daar wordt natuurlijk nog aan gewerkt door Google. Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden voor binnen de Google Glass functionaliteiten!

Testen!
Na de uitleg kregen we in groepjes de mogelijkheid om de Google Glass te testen. Je voelt de bril bijna niet zitten op je hoofd, maar ik vond het wel wennen om te focussen op het schermpje, want je moet eigenlijk met je rechteroog rechtsboven focussen. Vooral de tennisgame was erg in trek waarbij je je hoofd op en neer beweegt om de bal terug te kunnen slaan. Meteen even getest hoe de Bone Conduction technologie werkt en ik vond het eigenlijk een heel prettig en niet te hard geluid wat je hoort. Ter afsluiting nog een paar foto’s om een beeld te geven van de demonstratie.

uitleg

google glass myrna

google glass jeroen

Al met al een hele leuke en interessante ervaring en ik ben heel benieuwd hoe snel de ontwikkeling en de verspreiding van de Google Glass zal gaan in de toekomst!

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF