Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Google introduceert ‘Over Mij’ platform

Door: Ilonka Leermakers

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

In 2011 lanceerde Google een nieuw platform: Google+. Helaas is het niet het sociale netwerk geworden dat Google voor ogen had. Het aantal gebruikers is groot, maar de werkelijke interactie tussen deze gebruikers is erg laag.

Nu lijkt Google te starten met een nieuw platform: Google Over Mij. In essentie een verzameling van alle informatie die Google over een persoon heeft. Je kunt hier aanpassen welke informatie Google laat zien wanneer iemand naar jou zoekt. Niet alleen de basis informatie, zoals e-mail, geslacht en leeftijd is aan te passen, maar ook wat Google doet met alle andere informatie de ze over jou hebben verzameld.

Denk bijvoorbeeld aan reviews die je over bepaalde producten of diensten hebt gegeven die weergegeven kunnen worden in advertenties. Al deze informatie kun je aanpassen via de Privacycheck, die je door middel van een aantal stappen alles laat instellen. Het is niet zeker of Google+ hiermee naar de achtergrond gaat verdwijnen.

De wijzigingen die je doorvoert op het Google Over Mij platform worden voor alle andere Google diensten, zoals Google Foto’s en Google+ ook doorgevoerd. Je kunt je eigen Over Mij profielpagina hier aanpassen.

google-over-mij2

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF