Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Google toont forum- en blogdata in SERPs

Door: Heini van Bergen

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Sinds een aantal jaren zijn fora en weblogs bijna niet meer weg te denken uit het brede online aanbod. Niet alleen bieden deze websitetypen vaak de mogelijkheid om te reageren en eventueel te discussiëren, maar ook zijn ze vaak een bron van informatie. Hoewel deze informatie soms erg waardevol en nuttig voor gebruikers -zowel direct als via zoekmachines-, kan het vinden van gedateerde data wel eens frustrerend zijn. Bij een zoekopdracht in Google verwacht je immers verse data, en geen achterhaalde feitjes op een of ander forum.

Hier heeft Google iets op gevonden, door het integreren van handige data in de zoekmachineresultaten (SERPs), zoals op onderstaande afbeelding (met *ahum* willekeurige zoekopdracht) getoond.

Google toont nu niet alleen hoe groot de forumthread is, of hoeveel comments een specifieke blogpost bevat, maar ook hoeveel personen in de discussie mee hebben gedaan en op welke datum er voor het laatst gereageerd is. Een erg handige en waardevolle toevoeging dus voor de zoekmachineresultaten!

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF