Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Google Update: Penguin 3.0

Door: easy_admin & Redactie

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Vrijdagnacht zorgde John Mueller voor oproering in de SEO wereld.  In een Hangout bevestigde hij dat Google gestart is met het uitrollen van de nieuwe Penguin 3.0 update.  Verschillende bronnen melden dat de impact op Engelse seach queries  minder dan één procent is. Een week later weten we dat de uitrol van de update meerdere weken in beslag zal nemen, de exacte impact is dus nog niet te voorzien. Penguin 3.0 zal een wereldwijde update zijn die dus tegelijkertijd met Amerika, ook in Nederland wordt geïmplementeerd.

Pierre Far heeft het statement van John Mueller iets wat genuanceerd en noemde Penguin 3.0 een “refresh”.  Google noemt  een update een refresh wanneer er geen nieuwe ranking signalen worden toegevoegd of gewijzigd aan het algoritme. Een refresh zorgt er o.a. voor dat sites die gedisavowd zijn, ook echt niet meer mee tellen als ranking factor voor het desbetreffende domein. Dit kan domeinen helpen die tijdens een vorige update getroffen zijn door een Penguin update. Wanneer er op de juiste manier is gehandeld om schoon schip te maken zal Google ze loslaten uit de Penguin degradatie. Andere sites kunnen juist gedevalueerd worden.

In hoeverre Penguin 3.0 effect zal hebben op de Nederlandse zoekresultaten zal de komende weken blijken.

156035435

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF