Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Handige add-on Google Analytics: show notes

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Wanneer je data in Analytics analyseert, kom je af en toe plotselinge veranderingen tegen. notitie-gaZo is bijvoorbeeld het aantal AdWords bezoeken ineens gestegen zijn of is de bouncerate flink gedaald.

Deze veranderingen kunnen veroorzaakt zijn door externe factoren waar je geen grip op hebt, maar ze kunnen ook het gevolg zijn van jouw eigen aanpassingen in de AdWords campagne, website of Analytics instellingen. Om goed te begrijpen waarom de veranderingen hebben plaatsgevonden, is het cruciaal dat je weet of je met één van deze oorzaken rekening moet houden.

Epikone heeft een zeer nuttige add-on ontwikkeld waarmee je kleine notities kan toevoegen aan je Analytics account. Deze notities verschijnen bovenaan de rapporten. Let op: deze add-on is alleen voor Firefox gebruikers geschikt.

show-notes-ga

Per profiel kan je verschillende notities maken. Ook kan je deze notities later aanpassen of verwijderen.  Je kunt ze zelfs exporteren naar Excel om ze te archiveren (in geval van veel notities). Collega’s met hun eigen Analytics inlog die toegang hebben tot hetzelfde profiel kunnen ook de notities lezen indien ze de add-on geïnstalleerd hebben.

Het installeren van de add-on is zeer eenvoudig: download het show-notes bestand en installeer het vervolgens.  That’s all!

Discussie- 4 reacties

Jens Swelson

20 juni 2009, 20:45

Linkt het woordje Add-on wel goed? Hij verwijst nu naar een algemene pagina, niet naar de specifieke pagina van de Analytics add-on.

Reageer hier op

Anemone Romme

22 juni 2009, 11:34

Hi Jens,

Deze link heb ik toegevoegd voor degenen die graag wat meer info willen hebben omtrent add-ons in het algemeen. Ik begrijp wat je bedoelt, wellicht verwacht men dat ze meteen naar de show-notes add-on worden doorgestuurd (zie hiervoor de laatste link in de post). Ik zal deze gedachte voortaan meenemen in volgende posts!

Reageer hier op

Fred

22 maart 2011, 14:55

Reactie op deze oude post: inmiddels is deze functie geintergreerd in Analytics. Weet iemand echter of een soortgelijke Addon ook bestaat voor Adwords?

Reageer hier op

Niels van der Pol

24 maart 2011, 12:36

@Fred

Een dergelijke optie zit naar mijn weten (nog) niet in de interface van AdWords verwerkt. Wel is het mogelijk om in de AdWords Editor opmerkingen toe te voegen aan campagnes, advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden.

Reageer hier op

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF