Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Hoe zoekfunctie binnen AdWords-advertenties gebruiken?

Door: Patrick Jansen

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Dit artikel is eerder verschenen op Twinkle Magazine

Google test regelmatig nieuwe AdWords-extensies om advertenties te verrijken met extra informatie (bijvoorbeeld sitelinks, locatie, telefoonnumer, etc.) Tribal Internet Marketing test de nieuwe ‘invoerextensie’ binnen Google AdWords-advertenties.

Voor het testen van de zoekfunctie binnen AdWords-advertenties heeft Tribal de webshop Cosmox.nl gebruikt. Cosmox.nl verkoopt boeken, films, muziek, games en speelgoed via online winkels voor Nederland en België.

Wanneer een gebruiker in Google zoekt op een algemene term, bijvoorbeeld ‘boek kopen’, dan verschijnt de onderstaande advertentie met invoerveld:

zoekfunctie adwords 1

Wanneer de bezoeker al een specifiek boek in gedachte heeft, kan dit direct ingevoerd worden in de advertentie. Bijvoorbeeld ‘inferno’.

zoekfunctie adwords 2

De zoekopdracht wordt vervolgens doorgegeven aan Cosmox.nl, die op zijn site de relevante producten aan de gebruiker toont:

zoekfunctie adwords 3

De resultaten kunnen in AdWords worden bekeken door te segmenten op ‘kliktype’. Hier verschijnt naast ‘kop’ en ‘sitelink’ een extra regel met ‘invoerveld’.

Met deze extensie kan op een algemene zoekterm (bijvoorbeeld ‘boek kopen’) toch een specifieke landingspagina worden getoond. Dit moet zorgen voor een verbetering van het conversiepercentage. Tevens neemt de advertentie meer ruimte in, wat een positieve invloed kan hebben op het doorklikratio (CTR). De extensie gebruikt de interne zoekfunctie van de website en is momenteel nog in bèta. Wanneer deze vrij beschikbaar komt is nog niet bekend.

Discussie- 1 reactie

Veranderingen binnen mobiele advertenties in AdWords

16 oktober 2014, 17:26

[…] berichten:  – Hoe zoekfunctie binnen AdWords-advertenties gebruiken?  – Geoptimaliseerde AdWords-campagnes voor een mobiele wereld […]

Reageer hier op

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF