Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Hoe zorg je ervoor dat anderen je infographic verspreiden?

Door: Redactie

Geschatte leestijd: 2 minuten

Een infographic maken of laten maken is één ding, maar je wilt natuurlijk ook dat deze opgepikt wordt. Je kunt beginnen met het zelf verspreiden van de infographic via social media, Pinterest, via een nieuwsbrief of door er een poster of QR code van te maken. Maar hoe zorg je ervoor dat je infographic ook door anderen verspreid wordt?

Eenvoudig te delen

Hoe gemakkelijker de infographic te delen is, hoe vaker dit gedaan zal worden. Zorg ervoor dat lezers de infographic kunnen embedden op hun eigen site of social network, door een embedcode onder de infographic te plaatsen. En zorg ook voor een embed link terug. Voeg social buttons toe voor bijvoorbeeld Twitter om de mogelijkheden weer te geven en verspreiding te vergemakkelijken.

Een voorbeeld van een embedcode:
<img alt=”oud papier recycling infographic” src=”https://www.recycling.nl/blog/content/uploads/2012/02/infographic-oud-papier-recycling-small.jpg” style=”width: 650px; height: 2052px; ” /><br />  <a href=”https://www.recycling.nl” target=”_blank”>Recycling.nl</a>

Twitter

Vraag je 25 beste, meest actieve contacten twee dagen van tevoren of zij bereid zijn om je infographic te verspreiden. Let ook op welke twitteraars vaker infographics verspreiden en benader deze. Twitter tweet zelf ook regelmatig over infographics dus bekijk deze om inspiratie op te doen en te zien welke infographics opgepikt worden.

Facebook

Probeer de volgers van je bedrijfspagina enthousiast te maken en kijk ook naar fanpages. Als je verschillende momenten of data in je infographic noemt, kun je ook op deze verschillende momenten op verspreiding inzetten.

Blogs

Probeer de belangrijkste blogs zover te krijgen om jouw infographic te plaatsen. Kijk welke blogs al eerder infographics gedeeld hebben, welke een plek hebben om nieuws toe te voegen, en welke zelf ook veel via social media verspreiden. Er zijn bijvoorbeeld ook blogs waar de leukste / mooiste infographics op staan. Je kunt blogs interesseren door pre-release mogelijkheden te bieden. Je kunt de infographic ook in kleinere plaatjes splitsen en deze verspreiden, natuurlijk met een link naar de complete infographic.

Forum

Ga niet spammen op de belangrijkste fora maar gebruik ze om vrienden te maken terwijl je ondertussen op een vriendelijke manier marketing inzet. Op deze manier kun je op een later tijdstip eenvoudiger zorgen voor verspreiding van je infographic. Kijk ook welke fora in het verleden succesvolle infographics oppikten en maak hier een account aan.

Persbericht

Als je echt iets belangrijks of nieuwswaardigs te melden hebt, probeer het dan eens via een persbericht. Zoek eventueel via Google welke nieuwssites al eerder infographics plaatsten.

YouTube

Maak een video van je infographic of vertel erover in een video, en plaats deze op YouTube.

Bronnen

Vraag de eventuele bronnen die je gebruikt hebt voor je dataverzameling om te helpen verspreiden, in ruil voor een bronvermelding.

Het duurt soms even voor iets opgepikt wordt, dus verwacht niet direct resultaat. Maar wanneer de infographic verspreid wordt, kan het een goede vorm van linkbuilding zijn en je site meer waarde geven. Een voorbeeld van een infographic die goed verspreid werd:

Gemiddeld kreeg de website Blisstree.com 20 reacties per blog. Op deze infographic kregen ze 1000 likes en 4000 reacties!

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF