Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Jubileumreeks deel 2: de eerste fase van de Tribal Internet Group

Door: easy_admin & Redactie

Geschatte leestijd: 1 minuut

Het maken van CMS systemen, websites en webshops

In het eerste artikel ‘Het ontstaan van de Tribal Internet Group’ hebben we iets verteld over het ontstaan van Tribal. Dit artikel borduurt verder op deze ontstaansgeschiedenis en de eerste fase waarin TIG zich bevond.

De diensten die de Tribal Internet Group in al die jaren heeft doorgemaakt, is op te delen in vijf fasen. De eerste fase is de fase van CMS systemen en websites. Tribal verzorgde als Tribal BV maatwerk CMS systemen en websites. Want het eerste wat klanten nodig hadden, en nog steeds  nodig hebben, is een online format.

Websites zo traag als modder

In de periode tussen 1999 en 2003 bevonden bedrijven zich in de fase dat ze een website moesten hebben. Iedereen had iets met www (world wide web). Met als resultaat een 164 KB website, welke werkelijk zo traag was als modder.

Er ontstond een behoefte dat afdelingen intern met elkaar konden gaan praten, dingen met elkaar konden gaan delen. In die jaren moest informatie op een centraal punt opgeslagen kunnen worden en deze informatie moest interactief gemaakt worden. Vooral de echte corporate en publieke bedrijven met veel afdelingen hadden deze vraag. Bedrijven zoals Philips en de Unie van Waterschappen behoorden dan ook tot ons klantenportfolio.
Van intranet naar internet

Men had een website, maar wat moesten ze hiermee gaan doen. De mogelijkheden waren er om  met een website intern te praten, maar kon hiermee niet ook extern ‘gepraat’ worden? De stap van intranet naar internet was dan ook klein. Het CMS kreeg een voorkantje. Het net opende zich.

    “De wereld gaat informatie met elkaar delen en wij zijn erbij!”

In het volgende blogartikel lees je meer over de overgang van fase 1 naar fase 2 ‘Presence’.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF