Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Geplaatst door

20 maart 2015

Het mooiste aan mijn werk is om samen met de klant te kijken welke stappen er te nemen zijn om een mooi resultaat te behalen en hier samen naar toe te werken.

Lees meer over mij >>

Lancering AdWords App – Voortaan AdWords data altijd op zak!

Door: Dave Driessen

Geschatte leestijd: 1 minuut

Tegenwoordig is altijd iedereen mobiel. Via de smartphones is iedereen altijd van alles op de hoogte, maar je AdWords account inzien is op een smartphone niet te doen met al die data. Op 4 maart 2015 is via adwords.blogspot.nl bekend gemaakt dat er nu ook een AdWords applicatie is. Deze geeft je snel inzicht in de data uit jouw AdWords account. Je kunt nu dus altijd, ook al ben je onderweg, snel even in je AdWords account kijken hoe het met je campagnes gaat.

Mogelijkheden AdWords app

Met de nieuwe AdWords app kun je het volgende doen:

  • Campagnestatistieken bekijken
  • Biedingen en budgetten aanpassen
  • Campagnes, advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden in of uit schakelen
  • Real-time meldingen en notificaties ontvangen
  • Suggesties om je campagnes te verbeteren opvolgen
  • Direct contact met een Google medewerker opnemen

Koppeling maken

Het  begint met het downloaden van de app en dit is nu alleen nog mogelijk voor Android 4 en later. Als je de AdWords app gedownload hebt, dan is het tijd om je Google account te koppelen aan de app (Afb. 1). Je gebruikt uiteraard het Google account dat je ook gebruikt om in te loggen in je AdWords account. Nadat de koppeling gemaakt is, kun je bij alle accounts waar je normaliter ook gewoon bij kunt (Afb. 2).

 

AdWords App      AdWords App

                       

Afb. 1                                     Afb. 2

Statistieken bekijken

De app laat eerst een overzicht zien van de prestaties van het totale AdWords account ( Afb. 3 + 4). De data in de afbeeldingen is alle data die je in deze app kunt inzien. De mogelijkheid om deze data in verschillende datums te kunnen bekijken is wel in de app gebouwd. Vanuit de startpagina kun je verder inzoomen op je campagnes en deze dan 1 voor 1 bekijken. In de campagnes kun je weer verder inzoomen op je advertentiegroepen, zoekwoorden en advertenties (Afb. 5).

AdWords App

AdWords App

 

 

 

 

Afb.3                                                 Afb.4

Daarnaast kun je ook de opties inzien die Google AdWords je geeft (Afb. 5), deze zijn niet altijd direct toe te passen, hiervoor moet je weer op je pc zijn. Dit geeft je echter wel weer de mogelijkheid om snel te schakelen met je contactpersoon om hierover te discussiëren.

AdWords App

Afb. 5

Mijn oordeel over de AdWords app

Goed om overal en altijd je AdWords data in te kunnen zien om bepaalde zaken te kunnen constateren. Daarnaast ook handig om, wanneer nodig, enkele kosten gebaseerde aanpassingen te kunnen doen of zaken in te kunnen schakelen of te onderbreken. Als specialist zijnde kan ik te weinig doen in de AdWords app om veel te kunnen betekenen voor mijn klant. Ook zal het te tijdrovend zijn om vanuit deze app de campagnes te beheren. Mijn conclusie is dan ook dat de AdWords app uitermate geschikt is voor personen die de AdWords campagnes uitbesteden en toch inzage willen hebben in de voortgang van de AdWords campagnes. Zeker geschikt dus voor klanten van Tribal Internet marketing!

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF