Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Lancering zakelijke versie Facebook : ‘Facebook at Work’

Door: Andrea Viragh

Geschatte leestijd: 1 minuut

Facebook is – tot ergernis of plezier van velen – een constante factor op het werk. Gebruikers openen de Facebook app meerdere keren per dag of hebben het platform gewoon de hele dag open staan. Op veel werkplekken wordt Facebook al geblokkeerd omdat werknemers teveel tijd besteden aan het sociale netwerk tijdens kantooruren. Halverwege januari heeft Facebook een zakelijke versie van het platform gelanceerd: Facebook at Work. Betekent dit dat we nu wél de hele dag mogen Facebooken?

In 2014 heeft Facebook gewerkt aan een concurrent voor LinkedIn. Het sociale netwerk lanceerde de zakelijke versie ‘Facebook at Work’ begin dit jaar. Op dit moment is de nieuwe app slechts beschikbaar voor een beperkt publiek. Het gaat dus nog om een testversie.

Feest der herkenning

Het zakelijke platform van Facebook zal veel lijken op het huidige sociale platform. Er is ook een tijdlijn met nieuws, je kunt je bij groepen aansluiten, chatten, en je kunt evenementen aanmaken en/of bijwonen. De keuze voor een zelfde stijl verkleint de drempel voor gebruikers om zich aan te melden bij het nieuwe platform; de meeste werknemers zijn immers al bekend met Facebook. Naast bekende diensten zal Facebook at Work ook nieuwe communicatietools en functies aanbieden waarmee je bijvoorbeeld documenten en andere data kunt delen met collega’s.

Omdat Facebook at Work nog getest wordt kunnen we je momenteel helaas niet meer vertellen over de mogelijke inzet van het platform voor je bedrijf. We zijn zelf erg benieuwd en zullen dan ook vooraan in de rij staan zodra de app beschikbaar is! Wordt vervolgd…

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF