Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Leren tassen van Esprit: hergebruik je content

Door: Mark van Werven

Geschatte leestijd: 1 minuut

‘Content is King’ is vooral vanuit de SEO hoek al jaren het adagium. En zo is het nog steeds. Jammer alleen dat er door webshops zo weinig content wordt ontwikkeld. En als het wel gebeurt dan wordt die content vaak maar één keer gebruikt, terwijl je het juist meermaals kan toepassen.

6 x je content gebruiken
Stel je schrijft als Esprit een artikel over de nieuwe collectie leren tassen van Esprit. Dat artikel kun je dan op meerdere manieren gebruiken:

1. Op een bedrijfsweblog geïntegreerd in je shop. Goede content waarmee je kunt ranken in Google op relevante termen.
2. Via Twitter verzend je een tweet over het onderwerp en verwijs je naar je weblog.
3. Op je Facebook pagina van je bedrijf neem je een korte samenvatting op en verwijs je naar het artikel.
4. Uiteraard doe je hetzelfde op Hyves en Linkedin en ook daar verwijs je naar het artikel.
5. De content op je site kun je gebruiken voor linkmarketing. Als het een nieuwswaardig artikel is kun je via een persbericht linkjes verzamelen. Ook is het mogelijk dat andere blogs het artikel willen overnemen of er een linkje naar toe opnemen. Kortom extra linkkracht en betere rankings in de zoekmachines.
6. Via je email nieuwsbrief kun je verwijzen naar het artikel. Dit maakt je nieuwsbrief extra interessant en voor abonnees op je nieuwsbrief  een extra aanleiding om de nieuwsbrief te openen en te lezen.

Waar te beginnen?
Kortom, content kan gebruikt worden voor bezoekers op de site zelf, om je SEO resultaten te boosten en in je sociale ‘umfeld’. Veel webshops laten hier nog kansen liggen. Een eerste stap kan zijn om een bedrijfsweblog te maken met daaraan gekoppeld een planning welke artikelen wanneer worden opgeleverd. Als je over het onderwerp twittert, kun je vervolgens al eenvoudig je tweets koppelen aan bijvoorbeeld je Facebook account.

Discussie- 4 reacties

Ton van Houten - Online Succes

27 augustus 2010, 09:44

Gelukkig wordt het belang van social media nog door velen onderschat en valt hier nog veel winst te behalen voor de SEO bureaus.

Reageer hier op

Mark van Werven

27 augustus 2010, 15:27

@ Ton; bedankt voor je reactie, nu ben ik persoonlijk niet de SEO deskundige bij Tribal, ben dus benieuwd hoe je het verband ziet en hoe je social media precies kunt inzetten voor SEO? Andere reacties?

Reageer hier op

Content is King » Google, WordPress, Cloud, Content, Hosting, Kortom, Computing, Facebook, Esprit, Magento » Webhosting WordPress

31 augustus 2010, 11:19

[…] kun je vervolgens al eenvoudig je tweets koppelen aan bijvoorbeeld je Facebook account. Lees hier […]

Reageer hier op

Content in 2015: slow content en storytelling

23 december 2014, 01:29

[…] berichten:  – Multichannel & content: tips & tricks  – Leren tassen van Esprit: hergebruik je content  – Content = zoekmachine optimalisatie… als je het goed […]

Reageer hier op

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF