Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Maak een infographic van je analytics data

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Hoe handig zou het niet zijn als je wekelijks een infographic in je mailbox zou krijgen met de belangrijkste statistieken uit je Google Analytics account? Dat is nu mogelijk!

Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n infographic. Visual.ly noemt zichzelf een website waar ‘marketing gurus, data nerds en design junkies’ elkaar kunnen ontmoeten en samen in projecten infographics kunnen ontwikkelen. Visual.ly heeft nu een gratis tool gemaakt waarmee je wekelijks een infographic kunt laten maken van de belangrijkste Google Analytics statistieken en deze automatisch naar je inbox kan laten verzenden.

Google Analytics infographic eentweetest.nl/tribal/httpdocs

Het is natuurlijk geen volledig overzicht en geen vervanging van reeds bestaande rapportages. Het blijft ook bij bovenstaande statistieken en neemt geen andere statistieken zoals cpc verkeer of campagne variabelen over, maar het is wel een gemakkelijke en vooral leuke manier om je statistieken wekelijks gepresenteerd te krijgen zonder in te hoeven loggen in Google Analytics.

Wat vind jij van de infographic? Zou je het gebruiken? Deel je ideeën en gedachten gerust in de comments!

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF