Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Meer kansen voor affiliate marketing binnen de travelbranche in 2009

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Volgens Liane Dietrich, Managing Director van LinkShare UK is affiliate marketing binnen de travelbranche een interessante manier om het verkoopkanaal uit te breiden.

Een onderzoek van JupiterResearch, onderdeel van de Forrester Research Company, welk door Linkshare onlangs op de A4uexpo in Amsterdam gepresenteerd werd, toont aan dat de online verkopen in 2009 met 22% zullen stijgen. Een grote groep consumenten is in deze economische recessie zéér prijsbewust en gaat op internet op zoek naar de meest prijsgunstige aanbiedingen. Door middel van vergelijkingssites en reviews van consumenten en deskundigen informeert de kritische consument zich zo goed mogelijk alvorens tot aankoop over te gaan.

Volgens Dietrich zullen de online reisbestedingen dit jaar dan ook met circa 13% stijgen. Daarnaast is zij van mening dat de retail géén massale klappen zal incasseren. Zij geeft aan dat er altijd een deel is van de consumenten die liever bij een reisbureau binnenloopt vanwege een extra stukje vertrouwen. Een deel van de consumenten zal zich volgens haar toch tot het professionele reisagentschap wenden, gezien het feit dat de vele vergelijkingssites soms verwarrend inwerken op de consument.

Bekijk hieronder de presentatie van LinkShare voor meer informatie.

Discussie- 2 reacties

Michiel de Nijs

13 mei 2009, 11:13

Mooie statistieken Rob. Op slide nummer acht aangekomen zag ik iets opmerkelijks. Namelijk dat er in de UK het meeste geld binnen de online retail wordt uitgegeven aan ouderwetse boodschappen. Zou dit staatje er voor Nederland ook ongeveer zo uitzien? Volgens mij loopt het met Albert.nl toch nog niet zo storm.

Reageer hier op

Rob Ariens

28 mei 2009, 18:24

In NL ziet het plaatje er inderdaad wat anders uit. In 2007 kwam de categorie Levensmiddelen en Persoonlijke Verzorging nog op een 7e plaats en in 2008 zal dit niet echt veel veranderd zijn. Travel en elektronica blijven hier toch de koplopers.

Natuurlijk hebben diverse demografische factoren een enorme invloed op het online koopgedrag van consumenten.

Reageer hier op

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF