Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Nieuw systeem Marktplaats topadvertenties in de maak

Door: Nadine Willems

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Het Admarkt klantencentum voor topadvertenties kampt momenteel met traagheid en foutmeldingen. Binnenkort lanceert Marktplaats daarom een nieuw advertentiesysteem voor de topadvertenties. Het huidige klantencentrum gaat sluiten. Voorop staat dat het nieuwe advertentiesysteem sneller moet werken. Hieronder de belangrijkste wijzigingen op een rij:

1. Eén inlog per account
Het nieuwe advertentiesysteem is geen klantencentrum. Het is helaas niet meer mogelijk om 1 inlog per bureau te gebruiken. Elk account heeft zijn eigen inlog. Een inlog die je met de klant kan delen.

2. Facturatie
Per account kan je de factuurgegevens bepalen. Het is nu ook mogelijk om de factuurgegevens van de klant in te geven. Als bureau is het dus niet meer noodzakelijk om door te factureren naar de klant.

3. Kenmerken meegeven in topadvertentie
Nieuw is dat je bij elke topadvertentie kenmerken kan meegeven. Denk hierbij aan kenmerken als merk en formaat. Hierdoor verschijnen specifieke advertenties die voldoen aan de selectie van de gebruiker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kenmerken bij de plasma televisies, zoals hieronder afgebeeld.

Wanneer gaat Marktplaats over naar het nieuwe systeem?
Natascha Chamuleau, Client Service Manager Admarkt, zegt hierover het volgende:

“De maand april nemen we om te inventariseren welke klanten overgezet gaan worden naar het nieuwe systeem. Op korte termijn volgt meer uitleg over de werking en de praktische gevolgen en voordelen.”

Ook benieuwd naar de interface en de werking van het nieuwe topadvertentie systeem…? Wordt vervolgd!

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF