Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Nieuwe AdWords mogelijkheden na Maps app-update

Door: Redactie

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Maps AdwWords ad op AndroidLokaal adverteren is vanaf de laatste Google Maps update nog relevanter geworden. Het is nu zelfs mogelijk om zelf in de Maps app te adverteren. Met wereldwijd 1 miljard gebruikers is dit echt een ‘big deal’. Op de browserversie van  Google Maps was adverteren al langer mogelijk, op de mobiele app echter nog niet.

Voor lokale ondernemingen is dit echt goed nieuws! Dit vanwege het feit dat wanneer mensen hun Maps app gebruiken ze op dat moment ook daadwerkelijk iets zoeken zoals de weg naar een restaurant of een bepaalde winkel. Adverteren in de Maps app vormt dus hét ideale moment om je prospect aan te spreken.

Advertenties in de Maps app worden vertoond aan de onderkant van het scherm. Als adverteerder betaal je pas voor een klik wanneer de gebruiker de advertentie omhoog swiped en met deze actie de betreffende locatie-informatie opvraagt.

Om je advertentie te vertonen in de Maps app moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

  • De locatie-extensies moeten ingesteld zijn;
  • Het zoekpartnernetwerk moet actief zijn;
  • Er moet worden geadverteerd op mobiele apparaten.

Ben jij van plan om aan de slag te gaan met Google Maps advertenties of heb je vragen over lokaal adverteren? Laat het weten in de reacties.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF