Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Nieuwe Facebook Timeline nu voor iedereen beschikbaar

Door: easy_admin & Redactie

Geschatte leestijd: 1 minuut

Op Mashable is zojuist een artikel geplaatst dat de nieuwe ‘Facebook Timeline’ beschikbaar is. We hebben maanden moeten wachten, maar nu is de tijdlijn beschikbaar voor alle gebruikers. Deze tijdlijn is een rigoureuze redesign van de huidige Facebook informatie-pagina,die is geïntroduceerd op de F8-conferentie in september 2011. Meer informatie over deze nieuwe tijdlijn en overige belangrijke Facebook aanpassingen is te vinden in onze vorige blogpost.

Mogelijke Facebook Timeline Coca cola

Mogelijke Facebook Timeline Coca cola

Activity Log
De tijdlijn wordt geïntroduceerd met een nieuwe tool: de ‘Activity Log’. Deze stelt gebruikers in staat om af te stemmen wat er op de tijdlijn wordt weergegeven. Je kunt status updates ‘promoten’, verbergen of helemaal verwijderen.

Kritiek
Net als alle grote Facebook redesigns, was Timeline onderhevig aan veel kritiek. Sommige gebruikers waren bezorgd over het verzoek van Facebook waarbij gebruikers worden gevraagd nog meer persoonlijke informatie te delen, evenals het feit dat de tijdlijn deze informatie makkelijker toegankelijk maakt.

Seven day grace period
Het goede nieuws is dat Facebook zeven dagen de mogelijkheid biedt om alle aanpassingen te beoordelen en te beslissen of je wil dat andere gebruikers deze krijgen te zien. Echter gaat na deze zeven dagen de nieuwe tijdlijn hoe dan ook live, mits je het profiel hebt geüpgrade.

Uitleg over de nieuwe Facebook Timeline:

Met ingang van vandaag, zal de nieuwe tijdlijn ook beschikbaar zijn op Android-apparaten en op de mobiele versie van Facebook – m.facebook.com. Om de nieuwe tijdlijn te gebruiken kun je naar deze pagina en op “Get Timeline” klikken. Om meer te weten over Facebook Tijdlijn, check de gids van Mashable.

Discussie- 15 reacties

Sander Verbruggen

15 december 2011, 16:46

Helaas dus nog geen Timeline voor fan pages en volgens Mashabale ook nog geen idee wanneer dit wel gaat gebeuren.
https://on.mash.to/sWQC6j

Reageer hier op

Denise van Keulen

15 december 2011, 16:54

Helaas blijft dat voorlopig nog een grijs gebied!

Reageer hier op

monica

12 januari 2012, 11:36

Krijg met geen mogelijkheid tijdlijn.Heb alles al geprobeerd.

Reageer hier op

Myrna van Ballekom

13 januari 2012, 14:01

Beste Monica,

Wanneer je naar de pagina https://www.facebook.com/about/timeline gaat, staat helemaal onderaan de pagina een button om de timeline in te stellen. Succes!

Reageer hier op

monica

13 januari 2012, 14:39

Ik hoop,dat ik het kan activeren,ben al 4 dagen bezig en het lukte niet.
Groetjes monica

Reageer hier op

Monica

13 januari 2012, 14:41

Nee,er staat nergens dat ik het kan activeren??? Nergens een button

Reageer hier op

Myrna van Ballekom

13 januari 2012, 14:59

Helemaal onderaan de pagina staat een groene button ‘Tijdlijn gaan gebruiken’, kun je deze niet zien? Anders kan het misschien aan de instelling van je browser liggen of iets dergelijks?

Reageer hier op

monica

20 januari 2012, 14:53

Heb alles geprobeerd,ook op een andere pc.Chrome,fyrfox,geen groene button???explorer9 geupdate enz…

Reageer hier op

emma

30 januari 2012, 20:11

hoe verwijder je facebook timeline? ik heb het geïnstalleert maar ik vind er maar niks aan en ik kan er echt niet mee werken. geef alsjeblieft een antwoord

Reageer hier op

Denise van Keulen

31 januari 2012, 17:24

Hoi Emma, je kunt de nieuwe timeline niet meer verwijderen wanneer je deze eenmaal hebt geïnstalleerd. De timeline zal overigens zeer binnenkort voor alle Facebook gebruikers worden uitgerold.

Helaas kan ik je niet verder helpen. Veel succes!

Reageer hier op

iemand

3 februari 2012, 06:49

ik probeer al dagen de timline te activeren maar
zie geen groene buton en ik heb al chroome geprobeert en al weet er iemand wat ik moet doen al mijn vrienden hebben dat ik nog niet ik vind het een beetje jammer

Reageer hier op

Denise van Keulen

3 februari 2012, 11:15

@ ‘monica’ en ‘iemand’: maken jullie gebruik van Internet Explorer 7? De Facebook Timeline werkt dan inderdaad niet. Hebbenen jullie het al geprobeerd met een andere browser (o.a. Firefox of Chrome)? Mogelijk kunnen jullie het zelfs op een andere computer proberen?

Het kan ook zijn dat jullie account op Facebook nog niet zo lang geleden is aangemaakt? Facebook is gestart met het uitrollen van de timeline voor personen die al heel lang een account hadden. Facebook laat het op dit moment in het midden wanneer zij de timeline voor iedereen implenteren: https://mashable.com/2012/01/24/facebook-timeline-roll-out/.

Ik hoop dat ik jullie met deze informatie iets verder heb geholpen? Succes!

Reageer hier op

iemand

3 februari 2012, 13:16

ik heb inderdaad nog niet zo lang mijn nieuwe facebook maar dat wil niets zeggen en ze spreken al een tijdje van verandering maar nog niets gezien en ik heb browser ! en ik heb ook al google chroom gebruikt maar niets wezrkt groeten

Reageer hier op

alice

16 februari 2012, 11:12

zelfde probleem. alles geprobeert, google chroom, youtube filpjes bekeken. maar nergens een knop, button of tijdlijn activeren zichtbaar.
ben wel pas net bij facebook maar kom op…

Reageer hier op

Geraldo Demilt

25 februari 2012, 21:40

I believe that is among the so much important information for me. And i’m satisfied reading your article. However wanna commentary on some general things, The website style is perfect, the articles is actually nice :D. Good process, cheers.

Reageer hier op

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF