Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Nieuwe targeting op Facebook: Brede categorie targeting!

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Sinds afgelopen vrijdag (16 september 2011) is brede categorie targeting mogelijk op Facebook. Door middel van vooraf gedefinieerde categorieën kan je sneller en nauwkeuriger je gewenste doelgroep bereiken.

Facebook heeft clusters gemaakt van de meest gebruikte interesses. Bij het opzetten van een Facebook advertentie kan je de gewenste categorie selecteren. De categorieën zijn samengesteld uit voorkeuren en interesses, apps die mensen gebruiken, pagina’s die ze leuk vinden, en andere profiel content die ze hebben ingevuld. Je kunt nu bijvoorbeeld mensen bereiken in een enkele categorie “Fitness Activiteiten in de buitenlucht”, in plaats van elke sport en outdoor activiteit afzonderlijk te moeten toevoegen.

Tevens kun je nu ook gebruikers bereiken zoals dit hiervoor nog niet kon, zoals bijvoorbeeld gebruikers van bepaalde mobiele apparaten, ouders van kinderen, mensen die de komende week jarig zijn of mensen die onlangs zijn verhuisd. Allemaal nieuwe mogelijkheden die het adverteren op Facebook zeer interessant maken. Zeker het testen waard!

Je vindt de nieuwe targeting functie door te klikken op “Overschakelen naar doelgroepcategorie Breed” (bij het opzetten/bewerken van een advertentie).

Opmerking: “Interesses” heet nu “Precieze Interesses” om een duidelijk onderscheid tussen deze opties aan te geven. Het is niet mogelijk om zowel precieze interesses als brede interesse categorieën te gebruiken voor het targeten van dezelfde advertentie.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF