Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Online Reviews: Niet geheel onbelangrijk in het koopproces…

Door: Wiep Knol

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Uit onderzoek van Opinion Research Corporation blijkt nog maar eens hoe belangrijk online meningen van anderen nu eigenlijk zijn (pdf). Volgens de onderzoekers zoekt 70% op het internet naar informatie over een product of dienst, voordat er overgegaan wordt tot een eventuele koop. Daarbij spelen online reviews en meningen van anderen bij 61% van de respondenten een rol in het beslissingsproces van een (online) aankoop. Belangrijkste bron om deze reviews en meningen te vinden is de zoekmachine.

Verder blijkt uit het onderzoek dat online reviews met name bij het boeken van een vakantie en bij het aanschaffen van een electronisch apparaat worden geraadpleegd. Bij electronica is dit tachtig procent en bij het boeken van een reis zelfs 82%. In de voedselsector zijn online reviews minder van belang; 24% zoekt naar meningen van anderen tijdens het koopproces.

Uit het onderzoek komt ook nog maar eens naar voren dat het slechts een kleine groep is die de meningen van anderen beinvloed. Van de ondervraagden die hadden aangegeven online reviews te raadplegen, bleek slechts 32% ook de eigen ervaringen te delen. Vrij veel lurkers dus…

Discussie- 1 reactie

Lorraine

10 april 2013, 05:59

A wondreful job. Super helpful information.

Reageer hier op

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF