Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Online video – dé manier om jezelf te onderscheiden van je concurrenten

Door: Andrea Viragh

Geschatte leestijd: 1 minuut

Beeckestijn Business School en Engagement Media organiseerden 11 maart 2014 het eerste Digital Content Marketing Congres. Tijdens deze dag kregen de bezoekers van het evenement de kans om kennis op te doen over bestaande en vernieuwende visies op het gebied van content marketing. Een ideale dag om als Content Specialist van Easy Internet Marketing kennis op te doen over de belangrijkste trends en technieken uit de branche.  

Iets wat de dag voor mij in één klap tot een succes maakte was dat ik de Google Glass van spreekster Brechtje de Leij van Nu.nl mocht uitproberen. Daarnaast is vooral de presentatie van Rik de Fluiter over de rol van online video binnen content marketing me echt bijgebleven. Onderstaand enkele uitgewerkte aantekeningen die ik heb gemaakt van zijn presentatie:

Online video is BIG

Eén op de twee mensen kijkt dagelijks naar een online video. En deze groep wordt alleen maar groter. Als je onderstaande onderzoeksresultaten over het bereik van YouTube leest weet je waarom online video een onmisbaar onderdeel van je online strategie is:

  • Eén op de vier bezoeken op social media in 2013 eindigde op YouTube;
  • YouTube is de meest gebruikte zoekmachine na Google;
  • YouTube heeft 1.000.000.000 bezoekers per maand.

Relevant verrijken is onderscheiden

Online video content is dus een uitgelezen kans om je te onderscheiden van je concurrenten. Het verrijken van je website met kwalitatieve video’s zorgt namelijk niet alleen voor meer bezoekers (de CTR van een gewone banner is 0,1 en de CTR van een video banner is 0,8), maar is ook een manier om je brand op een creatieve manier te promoten. Boei, betrek en bind je doelgroep met persoonlijke en relevante content als ‘how to’s’, persoonlijke verhalen, of bijvoorbeeld live ‘hang outs’ waar je klanten kunt adviseren.

Meer business

Naast het gegeven dat video content een manier is om je te onderscheiden, zorgt het ook voor meer business:

  • Webshop bezoekers blijven gemiddeld twee minuten langer op je website;
  • De kans op aanschaf na het zien van een productvideo is >64%;
  • Online video zorgt voor 58% meer betrokkenheid t.o.v. TV bij gelijk budget.

Het punt dat Rik de Fluiter maakte in zijn presentatie is overduidelijk: video is marketing. Maar daar is niet alles mee gezegd: het maken van kwalitatieve en relevante (video)content is bepaald geen sinecure. Laat je daarom goed adviseren door een specialist voordat je aan de slag gaat met video marketing.

Bekijk de uitgebreide presentatie met bronvermeldingen

Bekijk alle presentaties van het Digital Marketing Congres 2014

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF