Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Ranking Factors Google Shopping

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: 1 minuut

Op donderdag 15 juni werd tijdens de Tribal Update een presentatie gegeven door Antwan Rijkers en Roald Craenen over de ranking factoren van Google Shopping. Bekijk hier de presentatie.


Google Shopping is net SEO

Een van de belangrijkste conclusies is dat het optimaliseren voor Google Shopping niet heel anders is dan reguliere SEO. Het kan namelijk ook ingedeeld worden in ‘techniek’, ‘content’ en ‘autoriteit’.

Techniek – feed

Om überhaupt opgenomen te worden in de vergelijking, is het noodzakelijk dat er een feed ter beschikking gesteld wordt die aan een aantal technische randvoorwaarden voldoet.

Content – Keywords

Zeker bij producten die uniek zijn, en dus niet te vergelijken op basis van een EAN of bijvoorbeeld ISBN, is het belangrijk dat de content in de feed (omschrijving etc.) aansluit bij het zoekgedrag van potentiële klanten. Op die manier kan Google beter bepalen welk product relevant is bij een bepaalde zoekopdracht.

Autoriteit

Net als bij reguliere SEO realiseert Google zich dat de autoriteit van een element bepaald wordt door de populariteit en dus wat anderen er over zeggen. Specifiek voor Google Shopping vertaalt dat zich door in:

  • De kracht van reviews, over je product dat je zelf aanlevert, maar ook over de winkel op sites van derden;
  • Pagelinks, als indicatie van de populariteit van een uniek product;
  • Autoriteitsstatus van het gehele domein.

Officieel geeft Google slechts een aantal richtlijnen en is Google zelf ook nog veel aan het testen met de inrichting van de verschillende pagina’s en het weergeven van de zoekresultaten. Bovenstaande conclusies en adviezen zijn dan ook gebaseerd op onze waarnemingen en ervaringen.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF