Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Recap Seach Congres 2013

Door: Andrea Viragh

Geschatte leestijd: 1 minuut

Op woensdag 2 oktober mochten Paula, Niels en ik namens Easy Internet Marketing presenteren op het Search Congres in Amsterdam. Een korte terugblik op deze inspirerende dag.

Het evenement
Het Search Congres is een initiatief van de Nederlandse Google Analytics Certified Partners. De organisatoren hadden een mooi programma samengesteld dat bestond uit vier keynote sessies van o.a. Bas van den Beld, ex Googlers Filli Wiesie & Kasper Szymanski en Jon Myers. Bovendien waren er vier keer vijf breakout sessies vol met direct toepasbare informatie.

Easy
Namens Easy mocht Niels Legger de spits afbijten. Niels heeft zijn publiek in drie stappen meegenomen naar een beter rendement uit hun Product Listing Ads. In de eerste stap werd de basis doorgenomen. Wat heb je minimaal nodig om te kunnen beginnen met PLA’s. Ook werd in deze stap door middel van heatmaps op het belang van Product Listing ads gewezen.  In stap 2 werd de, in  Niels zijn ogen, minimale segmentatie doorgenomen voor een succesvolle en beter managebare campagne. In stap drie gaat de presentatie echt de diepte in. Wil je je PLA’s echt goed kunnen sturen dan introduceert Niels hier een aantal strategieën die je kunt volgen. Als afsluiting komen er nog enkele tips langs die voor alle niveaus van belang zijn.

Paula en ik gingen tijdens onze presentatie dieper in op bloggen. Bloggen is een populair woord en iedereen die iets met online marketing doet roept dat er iets mee gedaan moet worden. Maar hoe start je nu op een succesvolle manier met een blog? We hebben hiervoor enkele tips gegeven waarbij we de aanwezigen vooral duidelijk wilden maken dat er goed nagedacht moet worden over de doelgroep voordat je begint met bloggen. Weet voor je wie schrijft, creëer persona’s en schrijf naar hen!

We hopen dat we de aanwezigen veel inspiratie geboden hebben en dat ze meteen aan de slag zijn gegaan met onze tips. Wil je meer informatie over de inhoud van onze presentaties dan kan er uiteraard altijd met ons contact opgenomen worden.

2013-10-02 Search congres-042

2013-10-02 Search congres-093

Alle presentaties van het Search Congres zijn te vinden via LinkedIn.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF