Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Revolutie: Recruitment via Social Media

Door: Myrna van Ballekom

Geschatte leestijd: 1 minuut

sociale-netwerkenRevoluties zijn tegenwoordig live te volgen via internet, tien jaar geleden was dit ondenkbaar. De ‘Groene Revolutie’ in Iran toonde de kracht van sociale media in het algemeen en Twitter in het bijzonder aan. De snelheid waarmee het nieuws verspreid werd, bracht de traditionele media in verlegenheid. Waar is de controle op het nieuws gebleven? Is dat wat we zien en horen de realiteit?

Sociale media serieus genomen
Aan de andere kant deed de Amerikaanse overheid een beroep op Twitter om technisch onderhoud aan de site uit te stellen zodat de Iraanse bevolking hun ‘ subjectieve’ nieuws naar buiten kon brengen.Wat de revolutie in Iran in ieder geval heeft aangetoond, is dat sociale media hun plaats in het medialandschap definitief veroverd heeft.

Er is meer dan Monsterboard
Recruitment via diensten als Monsterboard.nl en Nationalevacaturebank.nl behoort voor veel P&O-ers van bedrijven tot hun standaard werkwijze. Het gebruik van Sociale Media echter bij lange na niet. Bij veel organisaties spelen vragen als:

  • Hoe kom je als organisatie in beeld komt bij de doelgroep?
  • Hoe werkt Linkedin?
  • Wie zit er op Hyves?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn bedrijf positief in beeld komt bij potentiele kandidaten?
  • Hoe kan ik mijn eigen website verbeteren?

Training E-recruitment
Om antwoord te kunnen geven op deze vragen, heeft TribalPeople een training samengesteld waarin in een halve dag de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van sociale media de revue passeren. Ook andere belangrijke ontwikkelingen zoals zoekmachinemarketing (Google), het inzetten van speciale aktiesites en tips om de eigen website te verbeteren komen hierbij aan bod.

De training wordt verzorgd door ervaren internet-specialisten en recruiters die hun sporen hebben verdiend bij grote multinationals en landelijke overheid. Meer informatie over de training E-recruitment is te vinden op de website van TribalPeople.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF