Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Samsung NC10-KA04 mini laptop en het belang van een weblog

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: 2 minuten

samsung-nc10-ka04Wat is het verband tussen een Samsung NC10-KA04 mini laptop en een weblog? Ik zal het hier uitleggen. Over de mini laptop later meer. Eerst over het belang van een weblog. Binnen Tribal zijn we actief aan het bloggen. De vraag is waarom doen we dat en waarom vinden we dat belangrijk. Een aantal redenen:

1) Kennisontwikkeling
Het schrijven van artikelen zorgt voor kennisontwikkeling. Je kunt veel praten over internet marketing, maar als je schrijft word je gedwongen om na te denken over je onderwerp en zaken juist te formuleren. Kennis die ontbreekt komt zo boven tafel. Je gaat actief op zoek naar antwoorden op vragen die zich aandienen. Reacties op een weblog helpen vervolgens om ervaringen en kennis uit te wisselen.

2) Autoriteit
Met onze blogposts laten we zien aan de buitenwereld over welke kennis we beschikken. We zijn daarbij niet bang dat we kennis weggeven. We geloven juist in de dialoog. Op die manier bouwen we autoriteitstatus op. Dit draagt bij in het vertrouwen van onze klanten. En potentiële klanten. Als Tribal Internet Marketing hoeven we niet de goedkoopste te zijn. Wel de beste. Potentiële klanten die onze weblog lezen, zien dat ze voor een kwaliteitspartij kiezen.

3) Inkomende links
Het weblog levert inkomende links op. Iedereen die iets van zoekmachine marketing afweet, kent de waarde van inkomende links. Niet alleen komen langs die weg nieuwe bezoekers in aanraking met Tribal, maar de links dragen ook bij aan de linkkracht van onze website en daarmee de posities van Tribal in de zoekmachines. Op de term ‘zoekmachine marketing’ staan we op één in Google. Dat levert uiteraard relevante bezoekers op en bewijst dat we dé autoriteit op zoekmachine marketing gebied zijn in Nederland.

4) Vindbaarheid in Google
Naast de bijdrage van het weblog aan onze algemene linkkracht, rankt het weblog ook zelf enorm goed in Google. Laatst tikte ik het woord ‘weblog’ in en stonden we onderaan in de nieuwsitems vernoemd. Kort geleden schreef ik iets over de Chinese zoekmachine Baidu en wie nu op Baidu in Google zoekt, vindt ons bovenin de top 10 van Google terug op deze zoekterm. En zo zijn er meer voorbeelden te noemen. Zoek eens op ‘extended broad match’, ‘leads via internet’ of ‘linkedin direct ads’.

5) Bloggen is fun
Blogposts schrijven is leuk. Dit artikel schrijf ik op zaterdagmiddag om een uur of één. Niet omdat het moet, maar omdat ik het leuk vind. Je komt bovendien in aanraking met nieuwe mensen die je posts lezen en reageren. Soms zijn de onderwerpen zelf ‘fun’. Neem als voorbeeld de blogpost over taalverschillen tussen Nederland en België.

Samsung NC10-KA04
Maar hoe zit het nu met die Samsung NC10-KA04? Nou, ik ben benieuwd in hoeverre we op die zoekterm gaan ranken in Google dankzij ons weblog. Het is een onderwerp dat verder van onze core afstaat en er zit behoorlijk wat concurrentie op. Laten we maar eens kijken.

Voor iedere consument die langs deze weg op ons weblog uitkomt, verwijs ik graag door via de volgende link: Samsung NC10-KA04. Kijken we gelijk of deze link ook effect heeft op hun zesde positie van Selectivo op deze zoekterm.

P.S.
Vergeef me eventuele zelfverheerlijking in deze post, maar deze redenen en overwegingen spelen voor elk bedrijf. Ik hoop dat de achtergrond bij het waarom van dit weblog interessant is en uitnodigt tot reacties.

Discussie- 3 reacties

Mark van Werven

20 juli 2009, 13:47

op Samsung NC10-KA04 mini laptop staat de site direct na verschijnen op plaats drie. Op Samsung NC10 KA04 met stip op 17.

Reageer hier op

Hans Mampaey

20 juli 2009, 14:07

Op “Samsung NC10-KA04” heb ik hem op Google.be op 14 staan :-)https://www.tribal.nl/nl/weblog/uncategorized/samsung-nc10-ka04-mini-laptop-en-het-belang-van-een-weblog/

en voor “Samsung NC10-KA04 mini laptop” op plaats 2 !!

Reageer hier op

Mark van de Laak

20 juli 2009, 21:04

Pas maar op, straks wil elke klant een linkje vanuit ons weblog!

Wat wel op te merken is, vooral op het punt van doorgifte van de linkkracht (linkjuice) is ook de relevantie en bijvoorbeeld de tekst om de link heen. Maar interessante case, ben benieuwd hoe hard de rankings stijgen en hoelang we het volhouden.

Reageer hier op

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF