Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Shopping2020 – hoe shopt de consument in 2020?

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: 1 minuut

Shopping2020, een initiatief van Thuiswinkel.org, was een onderzoeksprogramma met als resultaat het boek ‘ShoppingTomorrow’. Het boek werd samengesteld door 30 verschillende expertgroepen. Tribal was binnen dit project voorzitter van de expertgroep Search Engine Marketing met als gastheer Jeroen en Myrna als lid van de expertgroep. Annemarie van Easy was lid van de expertgroep content marketing.  Een leuk en leerzaam proces waar we interessante contacten hebben opgedaan met als belangrijkste eindresultaat een zeer informatief boek, eigenlijk onmisbaar voor (web)winkeliers om zich goed te kunnen voorbereiden op de toekomst.

shopping2020 header

De aanleiding van Shopping2020

Het internet leidt al sinds de lancering van de eerste webwinkels in 1994 al tot grote veranderingen in de retail. En het einde is nog lang niet in zicht, omdat er zich continu nieuwe ontwikkelingen aandienen. Denk bijvoorbeeld aan veranderend koopgedrag, nieuwe media en internationale concurrentie. Van veel van deze grote ontwikkelingen was in 2013 de impact op de retail nog niet duidelijk. En dit was voor Thuiswinkel.org dé aanleiding voor het initiëren van het onderzoeksprogramma waarin de offline en de online wereld samen komen.

De onderzoeksvraag

Geen enkel onderzoek start zonder een gedegen onderzoeksvraag. De onderzoeksvraag die bij Shopping2020 centraal stond:

“Hoe shopt de consument in 2020 en welke acties moeten worden ondernomen op nationaal, branche- en bedrijfsniveau zodat B2C ondernemend Nederland hier succesvol op in kan spelen, zowel nationaal als internationaal.”

Aan dit onderzoeksprogramma werkten meer dan 660 experts vanuit het bedrijfsleven, de wetenschap en de politiek mee, verdeeld over 19 verschillende expertgroepen. Elke expertgroep leverde één hoofdstuk van het boek ‘ShoppingTomorrow’ op, waarin ingegaan werd op de trends, praktische vraagstukken en nieuwe technologieën.

shopping tomorrow boek

Shopping 2020 presenteert het boek ‘ShoppingTomorrow’

Woensdag 21 januari 2015 werd tijdens ShoppingTogether op de Webwinkel Vakdagen het boek ‘ShoppingTomorrow: bent u klaar voor de consument van 2020’ gepresenteerd. Ben jij al klaar voor de consument van 2020? Nee? Houd dan onze website in de gaten, want we reiken 150 boeken uit onder onze Tribal en Easy klanten.

Het project Shopping2020 zal vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Shopping Tomorrow’. Dus bij Easy en Tribal blijven we continu bezig met het in de gaten houden en delen van de belangrijke ontwikkelingen voor jou als (web)winkelier.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF