Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

The future of Search?

Door: Arturo Ronchi

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Dit is iets dat tijdens de SES in New York al een beetje kwam boven drijven, maar je ziet het nu steeds vaker. Het lijkt er op dat -in Amerika in ieder geval- Social Search de vervanger wordt van Google. Met name Delicious en Technorati worden door meerdere mensen aangeduid als misschien wel de beste zoekmachines.

En waarom heeft social search dan de toekomst? Eerder stond mijn mening hierover al in het verslag van de SES; zowel zoekmachineresultaten als social media resultaten hebben te maken met irrelevante resultaten en spam. Bij een zoekmachine kan een gebruiker hier weinig aan doen, bij social media kan hij / zij dit wel. Door goed nieuws positief te beoordelen en door spam en irrelevante resultaten negatief te beoordelen heeft de gebruiker het gevoel dat hij / zij mede verantwoordelijk is voor een deel van de content die op het web te vinden is.

Ook kan een gebruiker er bijna op rekenen dat de resultaten voor het grootste gedeelte goed zijn. Alles is immers aangeraden door andere gebruikers…

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF