Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Tips & Trucs voor autodealers op Marktplaats

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: 1 minuut

auto-verkopen-marktplaatsMaandelijks trekt Marktplaats.nl 1,2 miljoen unieke bezoekers die zich oriënteren op de aankoop van een auto. Dus voor wie auto’s wil verkopen is Marktplaats ‘the place to be’. Voor de professionele verkoper hieronder daarom tien tips & trucs voor een effectieve topadvertentie op Marktplaats.nl.

1. Eén auto per advertentie
Gebruik per topadvertentie een specifieke auto om aan te prijzen. Adverteer op onderscheidende kenmerken, bijvoorbeeld op prijs of op het feit dat u garantie biedt. Vermeld in de advertentietekst aan het eind dat er ook meerdere occasions te koop zijn.

2. Kies een populair merk
Selecteer de aan te prijzen auto op basis van één van de merken en kleuren uit het onderzoek naar de ideale auto van de Nederlander. Adverteer dus met name op de merken Volkswagen Golf 4, Audi A4, Opel Astra en BMW 3-serie. Kies voor de kleuren zwart, zilver/grijs, blauw en rood.

3. Schrijf een goede titel
Vermeld in de titel van de topadvertentie het merk, type, kleur, bouwjaar en klilometerstand. Via de zoekfunctie op Marktplaats.nl verschijnt de topadvertentie dan ook op deze kenmerken.

4. Vermeld details
Vermeld in de advertentietekst informatie over carosserie, motorinhoud, brandstof, garantie, koopovereenkomst etc. Geef deze kenmerken kort aan en vermijd extreem lange verhalen in advertentieteksten. Bullets werken goed.

5. Gebruik foto’s
Gebruik zoveel mogelijk foto’s. Denk ook aan interieur en kilometerstand.

6. Optimaliseer de tekst
Maak voor elke auto meerdere advertentieteksten die gelijktijdig zichtbaar zijn. Op deze manier kom je uiteindelijk tot de meest optimale advertentietekst. Per rubriek kunnen maximaal 10 topadvertenties geplaatst worden.

7. Speel in op de seizoenen
Speel in op seizoenspatronen. Denk bijvoorbeeld bij warm weer aan cabrio’s en auto’s met airco’s. In de winter kan het vermelden van winterbanden een pré zijn.

8. Maak een Marktplaats e-mailadres
Maak een apart E-mailadres aan voor Marktplaats reacties. Zo is meteen inzichtelijk welke E-mails afkomstig zijn vanuit een topadvertentie. Indien mogelijk kan ook een apart telefoonnummer ingezet worden.

9. Bekijk de statistieken
Het gebruik van een apart statistiekprogramma geeft meer inzicht in het gedrag van de bezoeker. Indien beschikbaar, zet deze dan in. Indien nog niet beschikbaar, gebruik bijvoorbeeld het gratis statistiekprogramma Google Analytics.

10. Plan je advertenties
Zet advertentieplannig in bij een beperkt budget. Zorg ervoor dat de topadvertenties zichtbaar zijn op die dagen en/of uren met de meest relevante bezoekers. Deze planning kan ingezet worden op basis van data uit een statistiekprogramma van de website.

Discussie- 1 reactie

Adverteren op Marktplaats: 10 tips voor AdMarkt

2 februari 2015, 10:27

[…] berichten: – Adverteren op Marktplaats AdMarkt: de basis – Tips & Trucs voor autodealers op Marktplaats – Marktplaats goes SEA met ‘Admarkt […]

Reageer hier op

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF