Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Tips voor online reputatie management

Door: Myrna van Ballekom

Geschatte leestijd: 1 minuut

Veel consumenten laten zich beïnvloeden door de ervaringen van anderen voordat ze een product daadwerkelijk aanschaffen. Tegenwoordig worden veel consumentenervaringen via forums, weblogs of andere sociale media gedeeld. Zijn er veel negatieve berichten over een bedrijf? Dan is de stap naar een concurrent al snel gemaakt. De reputatie van een bedrijf kan in een rap tempo aangetast worden via het internet. Maar wat kunnen de bedrijven hier zelf aan doen? Een oplossing hiervoor is ‘online reputatie management’.

Online reputatie management is het continu monitoren, gebruiken en inzetten van online publicaties over het bedrijf. Het doel van online reputatie management is het verkrijgen of behouden van een goede reputatie. Inge Harts, werkzaam bij Tribal Internet Marketing, voert een onderzoek uit naar het belang van online reputatie management en de manier waarop bedrijven online reputatie management het beste in kunnen zetten. Eind augustus zal ze haar onderzoek afronden. Hieronder geeft ze alvast de belangrijkste tips voor online reputatie management:

  • Online reputatie management is voor ieder bedrijf belangrijk.
  • Maak een plan van aanpak voor online reputatie management binnen het bedrijf.
  • Zorg dat er binnen het bedrijf iemand verantwoordelijk is voor online reputatie management.
  • Monitor online publicaties over het bedrijf.
  • Reageer zo snel mogelijk op een negatief bericht.
  • Ga gericht te werk. Plaats niet roekeloos overal berichten.
  • Wees eerlijk en probeer de klant oprecht te helpen met zijn/haar klacht.
  • Zie social media niet als een bedreiging maar als een kans!

Meer weten?
Inge Harts zal haar onderzoek over online reputatie management eind augustus afronden. De pdf-versie van het onderzoeksrapport zal gratis verkrijgbaar zijn via Tribal Internet Marketing. Nu al nieuwsgierig? Neem contact op met Tribal Internet Marketing voor meer informatie over online reputatie management.

Discussie- 2 reacties

Patrick Nijhof

11 augustus 2008, 14:05

Hi Myrna, hieronder nog enkele tips voor het succesvol toepassen van online reputation management.

– Gebruik Google Trends, Technorati of Google Alerts.
– Registreer uw bedrijfsnaam bij Google om Adwords misbruik te voorkomen. (oneigenlijk gebruik van merknamen door concurrenten)
– Neem actief deel of start een eigen weblog. Wordt een autoriteit op uw vakgebeid.

Reageer hier op

Myrna van Ballekom

11 augustus 2008, 14:27

Hoi Patrick,

Bedankt voor je aanvulling met praktische tips! Wanneer het onderzoeksrapport afgerond is, zal hiervan een samenvatting verschijnen met nog meer tips en praktische voorbeelden. Deze worden natuurlijk uitgebreid toegelicht in het rapport zelf.

Reageer hier op

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF