Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Trends in social media: meer beeld graag!

Door: Redactie

Geschatte leestijd: 1 minuut

De ontwikkelingen in social media gaan zo snel, dat het maar goed is dat er regelmatig nieuwe cijfers worden gepubliceerd over het gebruik ervan. Recent was er nog een overzicht te vinden op Marketingfacts over de cijfers van deze maand.

Wat blijkt: het gebruik van social media neemt nog steeds toe en de meeste trends van de afgelopen maanden worden gewoon doorgezet. Facebook wordt in Nederland nog steeds het meest gebruikt, gevolgd door Twitter, LinkedIn en Hyves. Van deze laatste drie wordt het aantal unieke bezoekers steeds meer gelijk, zo’n 3,7 miljoen unieke bezoekers per maand. Ook de tijd die bezoekers op social media doorbrengen stijgt. In augustus bracht men in Nederland gemiddeld 29 uur op Twitter door.

Wat met name opvallend is aan de laatste resultaten is dat sociale fotonetwerken als Instagram, Tumblr en Pinterest sterk in opkomst zijn. Zo heeft Instagram op dit moment ongeveer 100 miljoen gebruikers en wordt er in de Verenigde Staten inmiddels meer verkeer getrokken naar Pinterest dan naar Twitter.

Visuele content

Beeld wordt dus steeds belangrijker en die trend lijkt voorlopig nog niet te stoppen. Wat betekent deze ontwikkeling voor je marketing- of PR-campagne? Uiteraard dat je verder moet kijken dan Twitter en LinkedIn bij het opstellen van een social mediastrategie. Het gaat verder dan het aanmaken van een account op Pinterest: zorg er ook voor dat je veel aantrekkelijke visuele content deelt. Dat kunnen mooie productfoto’s zijn, maar ook wat meer informatieve beelden als infographics.

En natuurlijk is Pinterest of Tumblr aantrekkelijker voor een bedrijf als Red Bull of Starbucks dan een niche B2B-merk. De tools zijn met name interessant om te laten zien waar je mee bezig bent, wat je doet en wat je maakt. Bezoekers willen geïnspireerd worden en dat delen met hun eigen volgers. Als die volgers het weer delen met hun volgers ontstaat er een kettingreactie – en daarin ligt nu juist de kracht van social media.

Beeld, maar zeker ook video, worden dus steeds belangrijker in de tools die communicatie en marketingprofessionals in moeten zetten. En de recente social media cijfers bevestigen dit alleen maar. Kijk dus bij het opstellen van een communicatiestrategie verder dan Twitter, LinkedIn en Facebook en probeer je strategie aan te vullen met een fotonetwerk.

Deze blogpost is eerder verschenen op: https://blog.lewispr.nl/ en wordt gedeeld omdat het vandaag ‘Deel je blog dag‘ is.

Door: Suzanne Caron, Senior Account Executive bij LEWIS PR

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF