Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Tribal IM bij eerste gebruikers gratis AdWords API

Door: Bauke Bergstra

Geschatte leestijd: 1 minuut

Tribal Internet Marketing is als één van de eerste bureaus in Nederland geaccrediteerd om gratis gebruik te maken van de Google AdWords API. Hierdoor kan eigen software kosteloos gekoppeld worden met het AdWords systeem en wordt het automatiseren van campagnes beduidend goedkoper.

Koppeling met AdWords nu gratis
Met de Google AdWords API (Application Programming Interface) kunnen bedrijven een koppeling maken tussen eigen software en Google AdWords. Tribal Internet Marketing gebruikt de koppeling intensief voor de AdWords tool AdChieve.

Tot op heden waren er kosten verbonden aan het gebruik van de API koppeling. Met de komst van het zogenaamde ‘Preferred AdWords API pricing’ programma is dit verleden tijd. Voor bedrijven die werken met dergelijke tools is een toelating een belangrijke stap.

Wat kun je met de AdWords API?
Door eigen software via de API te koppelen aan Google AdWords kan het onderhoud van campagnes efficiënter worden aangepakt.  Met AdChieve kan Tribal Internet Marketing op die manier geautomatiseerd:

– zoekwoorden en advertentieteksten genereren
– de kwaliteit van campagnes bewaken
– controleren of producten waarop wordt geadverteerd nog in voorraad zijn.

Automatiseren goedkoper
Met zo’n tool kunnen grote en dynamische campagnes stukken efficiënter worden gemanaged wat tijd en geld bespaard. Het wegvallen van de kosten voor het gebruik van de koppeling maakt AdChieve aantrekkelijk voor een grote groep e-commerce partijen:

“Vandaag is een belangrijke mijlpaal bereikt. We kunnen de AdWords campagnes van onze klanten nu nog kostenefficiënter optimaliseren, waardoor het gebruik van AdChieve voor een veel grotere groep online partijen interessant en relevant is geworden. We zijn dan ook erg blij met de goedkeuring van Google.” Mark van Werven (CEO van Tribal Internet Marketing).

Gebruik en toelating
Om toegelaten te worden moet het systeem dat gebruik maakt van de API voldoen aan strenge eisen. Daarnaast moet het bedrijf in kwestie een ‘Google AdWords Certified partner’ zijn. Applicaties kunnen sinds 26 mei dit jaar worden ingestuurd. Sinds vandaag 1 juli is Google gestart met de goedkeuring. Welke andere bureaus in Nederland geaccrediteerd kan Google niet vertellen, het zou gaan om slechts enkele bedrijven.

Google stelt het gratis gebruik van de AdWords API beschikbaar op basis van het bestede AdWords budget. Met andere woorden, hoe meer geld wordt uitgegeven aan AdWords, hoe meer gratis ‘API units’ beschikbaar worden gesteld.

Gebruik en toelating
Om toegelaten te worden moet het systeem dat gebruik maakt van de API voldoen aan strenge eisen. Daarnaast moet het bedrijf in kwestie een ‘Google AdWords Certified partner’ zijn. Applicaties kunnen sinds 26 mei dit jaar worden ingestuurd. Sinds vandaag 1 juli is Google gestart met de goedkeuring. Welke andere bureaus in Nederland geaccrediteerd kan Google niet vertellen, het zou gaan om slechts enkele bedrijven.Google stelt het gratis gebruik van de AdWords API beschikbaar op basis van het bestede AdWords budget. Met andere woorden, hoe meer geld wordt uitgegeven aan AdWords, hoe meer gratis ‘API units’ beschikbaar worden gesteld.

Discussie- 1 reactie

Joris

1 juli 2010, 17:01

Traffic4U is ook 1 van de bedrijven

Reageer hier op

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF